ACNEWS

KIderült, miért tartotta a kiskutyákat fagyasztóban a borsodi szörny

Fotó: Facebook
Fotó: Facebook
Lapunk megtudta azt is, hogy valójában mi célból tartotta a fagyasztóban a kiskutyák tetemét a holland szaporítónő a horror tanyán.
Hirdetés
Ad image

Ahogy arról az AcNews tegnap beszámolt, szörnyű dolog történt a borsodi Pere faluban. Egy holland ‘szaporító’, kutyavásáros borzalmas körülmények között tartotta azt a rengeteg kutyát, akiket végül az állatmentők szabadítottak ki.

Több utcával arrébb is érezték a helyiek azt az orrfacsaró bűzt, melyet a perei horrortanya árasztott. Végül a lakosok jelentették a polgármesternek, hogy tarthatatlan állapotok vannak a kutyák tartásában. A Diósgyőri Szurkolók az Állatokért alapítvány érkezett ki a helyszínre pár nappal később, de amivel ott szembesültek, arra a legedzettebb gyomrú emberek sem voltak felkészülve.

„A keddi napon a helyszínre érkezve szembesültünk mi is a helyzet súlyosságával. Kutyaürülék rétegesen mindenhol, mocskos állott víz a kutyáknál, a hőség elől nem mindenhol biztosított árnyék és bágyadt, beteg kölykök és felnőtt kutyák egyaránt, nyakig érő gaz mindenhol” – vázolta fel a látottakat AcNewsnak az egyesület szóvivője.

Két nappal később az állatmentők már a hatóságokkal együttműködve vonultak ki a helyszínre és kezdték meg a kimenekítést. Ekkor találták meg a holland szaporítónő hűtőjében lefagyasztva az állati tetemeket.  

„Borzasztóbbnál borzasztóbb dolgokkal szembesültünk. Gondolunk itt a fagyasztóban talált tetemekre és lenyúzott maradványra, amik a nő ételei mellett voltak tárolva.” Feltételezhető azonban, hogy a kutyahús később táplálékul szolgált volna a holland borsodi telepén.

Az állatkínzó, amikor kérdőre vonták, egyszerűen annyit mondott, hogy azért tárolta ott őket, mert ő szerette ezeket a kutyákat, kötődött hozzájuk.

„A nap folyamán a telken több tetem is előkerült. A csontváz formától a leszakadt fejű kiskutya tetemén át a nyűvektől hemzsegő halott kiskutyákig” – számolt be a borzalmakról lapunknak az állatmentő.

Az alapitvány feltételezi, a területen nagy valószínűséggel szaporítás céljából, kereskedésre felhasznált állatok voltak. Az ónodi vásárban vásárolt kölyköktől kezdve, felnőtt, idős beteg kutyákig, állatorvosi – vizsgálatok teljes hiányában. Később Hollandiába és Németországba szánták eladásra. Egyértelműen az állatok kizsákmányolása történt haszonszerzés céljából.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

18+

Felnőtt tartalom

Elmúlt már 18 éves?

Ezen az oldalon felnőtt tartalom található!