ACNEWS

Lajcsi mégis dutyiban marad, nem kapott kedvezményt

Fotó: TV2
Fotó: TV2
A közműlopás miatt 3 év 6 hónap börtönre ítélt trombitás hiú ábrándokat kerget, egyelőre nem szabadulhat kedvezménnyel.
Hirdetés
Ad image

Okkal fájhat Lajcsi szíve a börtönben, mert reményei ellenére sem járult hozzá a bíróság, hogy kedvezménnyel szabaduljon. Talán azért, mert a társadalom igazságérzete nem fogadná el. Mégiscsak 3 és fél év szabadságvesztésre ítélték. Igaz, korábban már 4 hónapot ült letartóztatásban, mielőtt tavaly április 26-án vonult be a baracskai börtönbe. Összesen másfél évet töltött rács mögött,  tehát még két év hátra van neki.

„A híresztelésekkel ellentétben áprilisban még biztosan nem, de idén júliusban már szabadulhat a rácsok mögül ügyfelem – nyilatkozta idén januárban a Kiskegyednek Dr. Csontos Zsolt ügyvéd. – Ez csak egy lehetőség, nem kötelezettség. Egy alkalommal kezdeményezheti ezt a kérelmet a védő és a fogvatartott. Ebben az ügyben már van olyan elítélt, aki kijöhetett a rácsok mögül és reintegrációs őrizetben van.”

Érthetetlen, hogy Lajcsiról miért állította a nyilvánosság előtt az ügyvédje, hogy a legutóbbi kérelmüket elfogadták, így védence hamarosan házi őrizetbe kerülhet az állapota stabilizálása miatt. Merthogy hiú reményt ébresztett a védencében, aki ráadásul betegen tölti a mindennapjait a zárkában. A trombitaművész tüdőtágulatban, azaz úgynevezett COPD-ban szenved.

Az Origo szerint az őrizetről minden esetben a BV bíró rendelkezik.  De hogy kinek ad lehetőséget az otthonában letölteni a büntetése maradék idejét, az kizárólag az ő döntése. A Bors értesülései szerint a zenésznek most jó esélye volt arra, hogy házi őrizetben töltheti le a büntetése hátrelévő részét. De nemrég rossz hírt kapott. Terveik szerint június 20. körül kellett volna távoznia a baracskai börtönből, de a várakozásokkal ellentétben nem érkezett meg a várt határozat erről, így Lagzi Lajcsinak még mindig várnia kell. és lehet, hogy mégsem születik számára kedvező döntés. Akkor pedig a rácsok mögött kell letöltenie a büntetését.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés