ACNEWS

Lángba borult a koppenhágai tőzsde: a parlamentet is evakuálni kellett

Koppenhágai tőzsde / Fotó: Shutterstock
Koppenhágai tőzsde / Fotó: Shutterstock
Tűz ütött ki ma reggel Koppenhága történelmi negyedében. A tőzsde épülete lángra kapott, majd összeomlott. Evakuálták a parlamentet.
Hirdetés
Ad image

Ma reggel 7 óra 36 perckor riasztották a tűzoltókat, miután tűz ütött ki a koppenhágai tőzsde épületében. A FanPage információi szerint az épület, aminek a tornya fél 9-re összedőlt, reggel 10-kor még mindig lángokban állt. A beszámolók szerint a helyszínen tartózkodók egy része az épülethez rohant, hogy megpróbálja kimenteni a műalkotásokat. Mindeközben evakuálták a parlamentet, ami pár méterre található a tőzsdétől. Az itt található festményeket azonnal biztonságba helyezték.

Az egyelőre nem világos, hogy mi okozhatta a tüzet. Hónapok óta jelentős felújítási munkálatok zajlottak, az egész épület fel volt állványozva. A tűzoltók vízágyúkkal próbálták megfékezni a lángokat, azonban az oltási folyamatot jelentősen nehezítette, hogy az épületnek rézből van a teteje. Ezen pedig a tűzoltók nem tudnak átmenni, ezért lehetséges az, hogy még mindig fekete füst száll fel az épületből.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés