ACNEWS

Lázár János kiakadt: a Fanta csak hanta

Fotó: képernyőkép / Youtube
Fotó: képernyőkép / Youtube
Van, ahol négyszer annyi gyümölcs kerül a Fantába, mint Magyarországon. Lázár János ezt a problémát addig facsarja, amíg lehet.
Hirdetés
Ad image

Az építési és közlekedési miniszter rátalált az ország egyik legégetőbb problémájára. Nem, nem a magyar vasúti közlekedés állapotáról van szó. De igaza van.

A kettős minőségű üdítőkről, és azon belül is elsődlegesen a Fantáról ejtett szót a miniszter, akinek elege van a Coca Cola gyártó cégből. A Görögországban gyártott Fantába ugyanis négyszer annyi narancs kerül, mint a Magyarországon árultba.

„Szerintem nem kell cukros üdítőt inni, de ha valaki erre akarja költeni a pénzét, hát tegye. Az viszont nem járja, hogy a magyarok Fanta helyett csak hantát kapjanak a Coca-Cola vállalatcsoporttól!”- kezdte a posztját Lázár János, aki szerint a magyar emberek egészsége a tét.

„Az az állami hivatal, amelyik elfogadja azt a magyarázatot, hogy a gyártó szerint ezek a magyar igények – minden feladatára alkalmatlan, ahogyan az is, aki ezeknek a cégeknek gazsulál néhány újabb befektetésért, akkor, amikor a magyar emberek egészsége a tét” – írta.

A miniszter szerint, ezért az élelmiszerek minőségét szabályozó törvényt szigorítani kell.

„Biztosítani kell, hogy fogyasztóként képesek legyünk nyomon követni az élelmiszerek útját és egységesen kell fellépni a beszállítókat kihasználó, a vásárlókat meg lehúzó kereskedelmi szereplőkkel szemben. A kereskedelem szabad üzleti vállalkozás, de az nem lehet magasabb rendű cél, mint az emberek egészsége” – folytatta. A teljes poszt alább elolvasható:

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés