ACNEWS

Lecsapott a Hamász Jeruzsálemre – VIDEÓ

Fotó: Illusztráció / Pixabay
Fotó: Illusztráció / Pixabay
A támadást végrehajtó két terroristát a rendőrség és egy közelben tartózkodó civil lelőtte.
Hirdetés
Ad image

A támadásban egy 73 éves férfi, egy 60 év körüli nő és egy 24 éves nő vesztette életét, míg három másik ember súlyosan megsebesült. További kettő pedig könnyű vagy közepesen súlyos állapotban van.

A támadásban meggyilkolt férfi Elimelech Wasserman rabbi volt, aki rabbibíróként szolgált. A meggyilkolt nők egyike Chana Ifergan, egy iskola igazgatója volt. Livia Dickman, Har Nof lakosát nevezték meg harmadik áldozatként.

A rendőrség szerint két kelet-jeruzsálemi terrorista egy M16-os és egy kézifegyverrel érkezett csütörtök reggel a Jeruzsálem bejáratához közeli Givat Shaul csomóponthoz. Egy buszmegállóban kezdtek tüzelni a civilekre.

A két terroristát a biztonsági erők és egy, a helyszínen tartózkodó IDF-katona lőtte le, aki éppen a bázisra tartott vissza, miután szünetet tartott a gázai szolgálat után.

A rendőrség gyorsan lezárta a támadás helyszínét, és házkutatást indított a környéken, hogy megbizonyosodjon arról, hogy nincs más támadó a közelben- írja a Jerusalem Post.

A két terroristát Murad és Ebrahim Nemer néven azonosították, akik a kelet-jeruzsálemi Sur Baherből származó testvérek. A Hamász terrorista mozgalomhoz tartoztak. Muradot 2010-2020 között Izraelben börtönözték be, mert terrorista akciókat akart végrehajtani a Gázai övezetben, Ebrahimot 2014-ben terrorista tevékenység miatt.

A terroristák járművében nagy mennyiségű lőszert találtak. Néhány órával a támadás után az izraeli rendőrség rajtaütött a Nemer család Sur Baherben lévő otthonán.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés