ACNEWS

Lecsúszott a trónról III.Károly, bukdácsol a népszerűsége

Fotó: Youtube
Fotó: Youtube
Katalin is lejjebb csúszott, a trónörökös áll az élen.
Hirdetés
Ad image

Röviddel II. Erzsébet királynő halálának szeptember 8-i, első évfordulója előtt egy felmérésből kiderült, hogy a britek jelenleg az uralkodóház melyik tagját kedvelik leginkább. Nem Károly király áll a lista élén.

A felmérés szerint Vilmos herceg a legnépszerűbb tagja a királyi családnak. Az Egyesült Királyságban az emberek 74 százaléka értékeli pozitívan a walesi herceget. Ezzel a trónörökös az összes többi királyi családtag előtt végzett. Az új népszerűségi rangsor második helyén Anna hercegnő, III. Károly király húga áll. Őt tartják a királyi család legszorgalmasabb tagjának. A felmérés szerint a britek 73 százaléka pozitív véleménnyel van róla. Szorosan mögötte Vilmos felesége, Katalin hercegnő található 72 százalékkal.

Károly király csak a negyedik helyet foglalja el, 60 százalékkal, őt követi legfiatalabb öccse, Edward herceg, aki 54 százalékkal az ötödik. Camilla királynét a közvélemény-kutatás szerint csak a britek 47 százaléka kedveli. Mögötte az Egyesült Államokba emigrált Harry herceg következik 31 százalékkal. A felmérés ugyanakkor rámutat arra is, hogy egykor ő is hasonlóan pozitív értékelést kapott, mint idősebb testvére, Vilmos – írja a blich.ch.

Nem meglepő módon Harry herceget felesége, Meghan hercegné követi 24 százalékkal, majd az Epstein-botrány miatt kegyvesztetté vált András herceg következik. Őt mindössze a britek hat százalék tartja szimpatikusnak. A felmérés azt is megállapította, hogy jelenleg a britek összességének 62 százaléka támogatja a monarchiát, azonban a fiatalabb britek ezt már másképp látják. A 18-24 éveseknek csak a 37 százaléka szeretné, ha Nagy-Britannia továbbra is monarchia maradna.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés