ACNEWS

Lehull a lepel a nagy WC-papír titokról

Forrás: Pixabay
Forrás: Pixabay
Családok hullottak szét a több évtizede tartó vita miatt. Vajon merre kell lógnia a WC-papír tekercsnek? Most kiderül az igazság.
Hirdetés
Ad image

Furcsa belegondolni, de az emberek évszázadokon keresztül jól megvoltak WC-papír nélkül. Ma már azonban nehéz elképzelnünk az életet nélküle. Az első, a ma ismerthez legközelebb álló tekercset még 1891-ben szabadalmaztatták. De még sok évnek el kellett telnie, hogy ne krepp papírral töröljük ki a fenekünket. A WC-papír után pedig nemsokkal megérkeztek a tartók is. A mindenkit lázban tartó kérdéssel. Merre fele kell letekerni a WC-papírt?

Érdemes egy pillantást vetni a tekercses WC-papír amerikai szabadalmára. Azt az embert, aki modern WC-papírt adott a világnak, Seth Wheelernek hívták. 1891-ben találmányát bejegyezte a szabadalmi hivatalnál, és azonnal benyújtotta a rajzot. Ezen pedig jól látható, hogy a WC-papír iránya előre mutat és a tartó fölött lóg. A szakértő pedig ezt csak megerősíteni tudja: „Ideális esetben a WC-papír tekercs úgy lóg, hogy a tépendő lap előre nézzen.” – idézte a Myhomebook Owen Williams-t, a toalett-papír szakértőjét.

Ennek ellenére nincs kőbe vésve a válasz. Természetesen mindenki szabadon akaszthatja a tekercset a tartóba úgy, ahogy neki tetszik. A hátsó változatnak azonban vannak gyakorlati hátrányai: sok WC-papír tartó fedeles. Ha a papír hátrafelé lóg, a papírt nem lehet egy kézzel letépni. Ezenkívül a fedél lekaparja a papírt, amikor letekerjük. Ez pedig nemcsak esztétikai kérdés, hiszen egy plusz felülettel is érintkezik a papír. Ráadásul a szép mintáját se nézegethetjük.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés