ACNEWS

Letérdelt Budapest: napok óta gigadugók bénítják a fővárost VIDEÓ

Illusztráció / Fotó: Pixabay
Illusztráció / Fotó: Pixabay
A tavaszi szünet vége óta katasztrofális közlekedési káosz uralkodik a fővárosban, lehetetlen közlekedni Budapest útjain.
Hirdetés
Ad image

Mi történt Budapesten? Hétfő óta majdnem duplájára nőtt a menetidő a fővárosban a dugók miatt. Nemcsak a reggeli,- és esti csúcsforgalom idején, de már napközben sem lehet haladni. Mint azt az AcNews megírta, utoljára tavaly a szeptemberi iskolakezdés idején állt be így a város, de másnap már helyreállt a rend. De mi történt most? A Metropol tapasztalata szerint napok óta városszerte katasztrofális a közlekedési káosz. Az autósok anyáznak a megnövekedett haladási idő miatt. Mit mond erre Karácsony Gergely? Szerinte mindez nem igaz, nincs is dugó… Pedig a főpolgármester 4,5 éve azt ígérte, hogy P+R parkolókkal segíti a fővárosiak és az agglomerációban élők közlekedését. Na, ebből sem valósult meg semmi. Nemhogy új parkolókat nem épített a város tehermentesítése érdekében, de még el is vett sávokat a biciklisek javára. Emiatt megugrott a károsanyag-kibocsátás a városban.

Buszsávból dirigál Karácsony

Szentkirályi Alexandra sarkallatos véleményt formált meg videójában. Mint mondta, Karácsony a Facebookon azt híreszteli, hogy kevesebb a dugó a fővárosban. ezzel csak az a baj, hogy aki nem buszsávban közlekedik, az mást tapasztal. Karácsony Gergely fölényesen oktatja a budapesti autósokat, hogy szálljanak ki az autóból. De egy főpolgármesternek nem az a dolga, hogy megmondja, mivel menjünk dolgozni. Hanem hogy előteremtse a közlekedési lehetőségeket vélte Szentkirályi Alexandra. Szerinte Karácsony ebben sem volt a helyzet magaslatán, hiszen egy kilométer sínt sem adott át az 5 éve alatt.

Tízezrek rostokolnak a dugóban

„Budapesten változás kell!” – jelentette ki Szentkirályi Alexandra. Aki szerint csak az elmúlt évben a kormány 30 milliárd forintot költött a fővárosi utak felújítására vagy éppen földutak aszfaltozására.  Ezzel szemben Karácsony Gergely csak arra volt képes 5 év alatt, hogy visszadobja a labdát az autósoknak. Semmit nem javított az utak állapotán, viszont rengeteg rossz döntést is hozott. „Az ő döntése miatt van az, hogy a Budapest Közút tavaly csak a tizedét kapta meg a forrásoknak, amelyeket útfelújításra kell költsenek… Mi, budapestiek viszont kátyúmentes és biztonságos utakat szeretnénk, ezért kell változás Budapesten” – hangsúlyozta Szentkirályi Alexandra főpolgármester-jelölt.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés