ACNEWS

2024. July 22.   |   Magdolna napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Ma éjjel megkönnyebbültek a gyermektelen párok

Tegnap éjjel megjelent a közlöny, amiben kiderül, hogyan döntöttek a babaváró hitelesek engedményéről is
Hirdetés
Ad image

Hónapok óta görcsben volt azok gyomra, akik még a kezdetek kezdetén felvették a babaváró hitelt, azonban különböző okok miatt még nem született meg az első gyermekük. Az 5 év türelmi idő pedig az idén járt le azok számára, akik az elsők között lecsaptak a lehetőségre. Tegnap éjjel azonban többszáz magyar család is megkünnyebbülhetetett. Ez volt a pillanat, amikor is végre megjelent a Magyar Közlöny, benne a babaváró régóta várt változásaival. Ennek értelmében – korábban a Kormányinfón bejelentettek szerint – azok, akik 2019 és 2021 között vették fel a kedvezményes hitelt, kaptak még egy kis haladékot. Egészen 2026. július 1-ig van idejük még. Ez persze csak azokat érint, akik első körben igényelték a babavárót, de nekik jelentős kedvezményt jelent az új időpont.

Emellett megjelentek a védelmi hozzájárulásként emlegetett pénzintézeti sarcról a részletek is, ami lényegében a korábban kirótt különadók összességét jelenti. Ezen felül tovább emeli a tranzakciós illeték mértékét, új illetéket tartalmaz a devizaügyletekre vonatkozóan. Valamint árstopot vezettek be a számlavezetési és kártyahasználati díjra. A HVG arra is felhívta a figyelmünket, hogy mostantól a politikai pártok és a médiatermékek külföldről érkezett támogatásait nyilvánosságra kell hozni.

„Amennyiben megállapítása kerül, hogy a támogatás a háborús propagandát szolgálja, úgy a forrásokat Magyarország visszautalja a küldő szervezet számára.” – áll a rendelkezésben. 

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés