ACNEWS

Magyar Péter ravasz húzása – két székre játszik

Magyar Péter / Fotó: Shutterstock
Magyar Péter / Fotó: Shutterstock
Nyolc érvet sorol fel, miért menjen Brüsszelbe, aztán megkéri a „népet”, szavazzanak ennek tükrében. Bárki! Nem csak a pártja tagsága. Most akkor felelős politikusként képes lesz dönteni vagy majd később is álságosan hárít?
Hirdetés
Ad image

Ahogy korábban az AcNews megírta, a politikus elszámolta magát, nincs elég embere. Ha az unióba delegál 7-nél kevesebb képviselőt, a Fidesz kapja az üresen maradt helyet. Ha a fővárosi közgyűlésben lesz hiányos a Tisza párt, akkor is a Fidesz erősödik.

„Relatíve kevés jelöltünk van a listán. Ennek nem az az oka, hogy nem számítottunk ilyen eredményre, hanem nagyon gyorsan kellett dönteni a jelöltekről, és nem tudtuk mindenkit leellenőrizni őket. (…) Most egy kicsit gondban vagyunk, de ezt meg kell oldani. Az is lehet, hogy mindkettő helyre be kell ülnöm” – mondta akkor.

Magyar Péter most vasárnap este bejelentette a Facebook-oldalán, hogy egy fontos kérdésben kéri ki követői véleményét, a szavazást a Tisza Párt honlapjára fogja kitenni, reggel 8-tól este 8-ig lehet szavazni.

Bárki szabadon pipázhat az oldalon a „döntés” rovatban, feltéve, ha megadja az e-mail címét. Nem kell a párthoz tartoznia.

Hétfő reggel már konkrétumokkal szolgált a követői felé:

„Rengeteg megkeresést kaptam azzal kapcsolatban, hogy felveszem-e az európai képviselői mandátumomat. Korábban azt nyilatkoztam, hogy nem szerepel a terveim között, hogy európai parlamenti képviselő legyek. Azóta azonban sokan (többek között a TISZA Párt közössége és befolyásos európai politikusok és a tanácsadóim is) próbálnak meggyőzni az ellenkezőjéről. Ahogy az európai parlamenti lista kialakításánál, itt is számítunk a közösségünk kollektív bölcsességére” – írta Magyar, majd arra kérte követőit, hogy döntsenek a honlapon található felületen. „Ahogy ígértem, bármi is lesz a döntésetek, azt tudomásul veszem. Kérlek, ti is vegyétek tudomásul a többség döntését. Mindenképp szeretném elkerülni, hogy az eredmény törést okozzon a kivételes közösségünkben.”

A szavazás jelenleg ott tart, hogy a „szavazók” 75,68%-a gondolja úgy, hogy vegye fel az Európai Parlamenti mandátumot.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés