ACNEWS

Magyar elszámolta magát: egy fenékkel kell két lovat megülnie

Magyar Péter / Fotó: MTI/Hegedüs Róbert
Magyar Péter / Fotó: MTI/Hegedüs Róbert
Nincs elég embere. Ha az unióba delegál 7-nél kevesebb képviselőt, a Fidesz kapja az üresen maradt helyet. Ha a fővárosi közgyűlésben lesz foghíjas a Tisza párt, akkor a Fidesz erősödik.
Hirdetés
Ad image

A vasárnapi választások után a Telexnek adott interjút Magyar Péter. Ebben elismerte, bajban van, mert elszámolta magát, nincs elég regisztrált embere. Nem tud külön 7 embert beültetni az uniós parlamentbe, és 10-et a fővárosi közgyűlésbe.

A telex interjújában Magyartól azt is megkérdezték, hogy be fog-e ülni a fővárosi közgyűlésbe.

„Relatíve kevés jelöltünk van a listán. Ennek nem az az oka, hogy nem számítottunk ilyen eredményre, hanem nagyon gyorsan kellett dönteni a jelöltekről, és nem tudtuk mindenkit leellenőrizni őket. (…)

Most egy kicsit gondban vagyunk, de ezt meg kell oldani. Az is lehet, hogy mindkettő helyre be kell ülnöm.

Megnéztem a jogszabályt, nem összeférhetetlen az európai parlamenti képviselőség és a fővárosi képviselőség. Ezen meglepődtem, nem gondoltam volna. Holnap fogunk leülni a kollégákkal és végigbeszéljük az összes jelölttel, hogy ki, hova ül be, hol tudja a legjobban kamatoztatni a tudását”

De azt tudni kell, a fővárosi közgyűlésben előfordulhat, hogy betöltetlen marad a mandátumuk, ezzel a Fidesz ereje növekszik. Az uniós parlamentben azonban nem lehet betöltetlenül hagyni a kivívott helyet, ha üres maradna, akkor a Fideszre szállna a mandátum.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés