ACNEWS

Magyarország Szépei: Boglárka, Orsolya, Zafír

A győztes Hacsi Boglárka, valamint Szabó Orsolya első udvarhölgy és Novák Zafír Bella második udvarhölgy. Fotó: MTI/Vasvári Tamás
A győztes Hacsi Boglárka, valamint Szabó Orsolya első udvarhölgy és Novák Zafír Bella második udvarhölgy. Fotó: MTI/Vasvári Tamás
Négy év után újra megválasztotta a szakmai zsűri Magyarország Szépét, valamint két udvarhölgyét a Duna televízió vasárnapi gálaműsorában.
Hirdetés
Ad image

Magyarország Szépe Hacsi Boglárka lett, az első udvarhölgy címet Szabó Orsolya, a második udvarhölgyét Novák Zafír Bella kapta. A Közönségdíjas Hegyi Zsanett lett, a Miss Charity alverseny győztese pedig Hatos Kitti.

A Duna televízió nézői a határon túlról is szavazhattak az általuk legszebbnek ítélt versenyzőre. Hacsi Boglárka a Miss World Hungary cím birtokosa lesz egy éven át. Ő képviseli az országot a nemzetközi Miss World világdöntőn.  Idén először a szépségkirálynő jószolgálati munkájának kiemelt feladataként a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat arca lesz.

Magyarország Szépe Hacsi Boglárka 

A nemzeti döntőt Somossy Barbara és Csitári Gergely vezette; a versenynek hagyománya van a közmédiában, a Miss World Hungary döntője 2014 óta itt látható.

A műsorban idén már nem volt bikini tour, ehelyett egy úgynevezett fitt tour-ban vonultak végig a kifutón a versenyzők, sportruhában, emellett a már jól ismert kreatív tour-ban magyar tervezők kreációit viselték. Az estélyi és nemzeti öltözékeket idén is a zsűri egyik tagja, Merő Péter divattervező alkotta meg. Új műsorelemként jelent meg a királynő tour, ahol az elmúlt hét év döntősei tértek vissza, felidézve a korábbi évek versenyeit.

Idén először két közösségi média arca is volt a produkciónak, két korábbi királynő személyében: a 2017-es győztes, jelenleg joghallgató Koroknyai Virág, valamint a 2019-es Miss World Hungary győztese, Nagypál Krisztina.

A legismertebb és legrégebbi szépségversenyt, a Miss Worldöt először 1951-ben rendezték meg, az elmúlt 72 évben változatlan céllal, hogy a szépséget a jótékonyság szolgálatába állítsák. A mindenkori világszépe nemzetközi karitatív feladatokat lát el, az általa felkarolt ügyek pedig kiemelt figyelmet kapnak. A világverseny szlogenje „Beauty with purpose” – azaz a szépség, céllal. Ezért a Magyarország Szépe – Miss World Hungary egyik legfontosabb missziója, hogy felhívja a figyelmet a társadalmi felelősségvállalás fontosságára. A leendő nyertesnek fel kell karolnia egy jótékony ügyet, amelyet itthon és a világversenyen egyaránt képvisel.

A Magyarország Szépe 2023 zsűritagja, Borzi Vivien fotográfus korábban elmondta, a szervezők idén is kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy a királynőjelölteket minél több oldalról megismerhesse a közönség. Azt mondta, „a Miss World magyar fordulójának válogatóin a szépség mellett az önazonosságot, és a példaértékű személyiséget keressük. Fontosnak tartjuk, hogy a versenyzőnek legyen saját jótékonysági ügye, szerepvállalása is”.

A versenyről további információk találhatók a https://mediaklikk.hu/magyarorszagszepe oldalon.

(MTI/Fotók: Vasvári Tamás)

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés