ACNEWS

2024. September 07.   |   Regina napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Majom Boszorkány tartja rettegésben a kisváros lakóit

Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Egy nicaraguai városrész lakói azt állítják, hogy a Mona Bruja vagyis a Majom Boszorkány néven ismert természetfeletti lény gyötri őket.
Hirdetés
Ad image

A helyi média beszámolója szerint a különös eset jelenleg Diriamba város egyik területén zajlik. A latin-amerikai országokban, különösen Nicaraguában régóta élő legenda szerint a Mona Bruja egy boszorkány, aki egy apró, vörös szemű majommá változik. Rémisztő sikolyokkal tartja terrorban a lakókat, és előszeretettel rohangál a háztetőkön. A közelmúltban a Diriamba Roberto Clemente negyedében élők gyanítani kezdték, hogy a népi figura a közösségükbe költözött.

Az egyik rémült lakos a helyzetről tudósító tévécsatornának elmesélte, hogy hallotta, amint a Mona Bruja kopogtat a háza falán, majd hirtelen végigfut a tetőn. „Ez természetfeletti” – jelentette ki a férfi, aki azt állította, hogy mikor megpillantotta őt, a boszi elmenekült a helyszínről.

A lakos azt is elárulta, hogy a környéken élők megpróbálták elkapni a félelmetes majomboszorkányt. Mona Bruja viszont láthatóan tisztában van a tervükkel, és nem hajlandó megnyilvánulni, ha valaki vár rá – írja a coasttocoastam.com.

Nehogy azt higgyük, hogy a mostani egy elszigetelt eset! A jelentések szerint a majomboszorkány legutóbbi terrorhadjárata Nicaraguában még 2021-ben történt, amikor Granada városában az emberek biztosak voltak benne, hogy a lény a környezetükben van. Akkor rejtélyes módon méretes köveket dobáltak a házaik tetejére. A mostani eseményhez hasonlóan a szemtanúk azt állították, hogy találkoztak a Mona Brujával, és általános hisztéria tört ki a közösségben, ahol egy csapat alakult, hogy véget vessenek a mágikus csínytevéseknek. Amikor azonban a boszorkányt végül elkapták, kiderült, hogy a lény egyszerűen csak egy fiatal bajkeverő srác volt.

A legenda szerint a monák boszorkányok voltak, akik az őslakosok imáinak hatására levedlették a bőrüket, szőrük, kezük és lábuk pedig megnőtt, és egy szörnyeteg méretű majomhoz hasonló lénnyé változtak. Nagy sebességgel tudtak mozogni a fák között, általában azért, hogy meglepetésszerűen bántsák ellenségeiket. Mindezt vérfagyasztó nevetés és sikolyok közepette csinálták. Az áldozataikat életük hátralévő részére elkábították vagy szótlanná tették.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés