ACNEWS

Annyian lesznek Mariupolban, mint az oroszok

Fotó: Illusztráció / Pixabay
Fotó: Illusztráció / Pixabay
A tervek szerint, Oroszország többszáz ezer embert fog telepíteni a megszállt ukrán városba, miközben a helyieket deportálja.
Hirdetés
Ad image

Moszkva „fejlesztési tervet” készített a megszállt Mariupol számára, amely magában foglalja a lakosság mintegy 300 ezer fővel való növelését az Oroszországból történő migráció révén. Az áthelyezést 2035-ig kívánja befejezni.

A Kreml olcsó jelzáloghitel-programot indított Ukrajna megszállt részein, például a Donyecki területhez tartozó Mariupolban lévő ingatlanokra, hogy az oroszokat az oda költözésre ösztönözze – írja az Independent.

Ugyanakkor Mariupol és más megszállt települések lakóit erőszakkal deportálják Oroszországba.

Július 27-én Petro Andriuscsenko mariupoli polgármester száműzött tanácsadója azt mondta, hogy a Moszkva által a városba telepített megszálló hatóságok törvénytelenül lakoltatják ki a lakosokat otthonaikból, ha nem tudják bemutatni a tulajdonjogot igazoló dokumentumokat. Mariupol, az egykor virágzó város az Azovi-tenger partján, több mint 400 000 embernek adott otthont. Az orosz csapatok a teljes körű invázió kezdete óta erősen bombázták, és 2022 májusában elfoglalták a várost.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés