ACNEWS

Maszatol Balog Zoltán püspök: „Senkinek nem okoztam hátrányt”

Fotó: MTI/Kovács Attila
Fotó: MTI/Kovács Attila
A püspök az esküjére hivatkozva továbbra sem mond le, de elismerte, a kegyelmi botrány kapcsán nagyon súlyos hibát követett el.
Hirdetés
Ad image

Másra mutogat és továbbra is maszatol a kegyelmi botrány okozója, Balog Zoltán. Aki annyit elismert, hogy nagyon súlyos hibát követett el, de senkinek nem akart kárt okozni. És nem követett el bűnt, amikor kegyelmet kért K. Endrének. „Ebből – mindaddig amíg mások nem csináltak azt amit csináltak – senkinek semmilyen hátránya nem származott. Sem gyermekeknek, sem a környezetnek” – hárította a felelősséget a 777-nek adott nyilatkozatában a Balog püspök.

Balog elmondta, a kegyelmi kérvény benyújtásával K. Endre felesége kereste meg őt. Elárulta: miután később K. Endrével is találkozott, már ő kereste meg egykori minisztériumi beosztottját, a későbbi köztársasági elnököt, Novák Katalint. Akitől azt kérte, hogy ebben az ügyben adjon kegyelmet. Mint ismert, a botrány után Balog sokáig meglapult. „Ha az emberrel egy ilyen megrázkódtatás történik, ha így megrendül, akkor az első dolog nem a szöveg és a beszéd, hanem a csönd és a hallgatás – indokolta magatartását a lapnak Balog.

„Novák Katalin távozása óriási veszteség az egész országnak, a magyar nemzetnek, ezért engem súlyos felelősség terhel. A segítségemet és a kiállásomat is felajánlottam az elnök asszonynak ebben az ügyben, de ő erre nem tartott igényt, mert ő akarta vállalni a döntésért a felelősséget. Én első perctől úgy éreztem, hogy nekem erkölcsi felelősségem vállalni a szerepemet és ezt vállaltam is. Azt, hogy ő ennek az ügynek a kapcsán távozott a magyar közélettől azt a másik súlyos tehernek érzem ebben az ügyben” – mondta.

Az interjúban szóba került, ha Novák Katalin, és  Varga Judit volt igazságügyi miniszter távozott a közéletből, akkor ő miért maradt püspök. Balog Zoltán erről azt mondta, hogy „a püspöki feladat az egy egyházon belüli történés, alapvetően egy lelki megbízatás, amire eskü kötelezi az embert”.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés