ACNEWS

Nagy bajban van Balog Zoltán: elfordult tőle a református egyház

Fotó: MTI/Kovács Attila
Fotó: MTI/Kovács Attila
A zsinati bíróság feljelenti a bicskei pedofil ügy kapcsán kegyelmi botrányba keveredett püspököt, aki nem hajlandó lemondani.
Hirdetés
Ad image

Mint azt az AcNews megírta, tovább gyűrűzik a botrány a politikusból lett református püspök személye körül. Balog Zoltán az egyik főszereplője volt a bicskei pedofil ügy kapcsán kirobbant kegyelmi botránynak. Balog továbbra is politikusként viselkedik. Bár felismerte a felelősségét az egész országot megrázó ügyben, mégis ragaszkodik a püspöki székhez, a hatalomhoz.

A református értelmiségiek után ismét Balog Zoltán lemondását követelik a Magyarországi Református Egyházon belül. Az egyház tíz tagja ma feljelenti a bicskei kegyelmi ügyben is fontos szerepet játszó, az intézményben zajló szexuális abúzusokról szóló ombudsmani jelentésre korábban fittyet hányó püspököt a zsinati bíróságon. Erről az RTL Híradó számolt be.

A műsor szerint a beadványt pénteken juttatják el az egyház vezetőihez. Jelezve, hogy a zsinati törvények alapján Balognak már le kellett volna mondania a Dunamelléki Egyházkerület püspöki székéről is. A miniszterből püspökké lett Balog februárban még állította, nem hagyja ott a református egyház vezetését a kegyelmi ügyben játszott szerepe miatt. Majd végül mégis lemondott a zsinati lelkészi elnöki tisztségéről, vagyis arról, hogy ő legyen a Magyar Református Egyház első embere.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés