ACNEWS

Meddig halogathatja Lajcsi a börtönbe vonulást?

Egy büntetőjogász elárulta az AcNews-nak.

Hirdetés
Ad image

Egy büntetőjogász elárulta az AcNews-nak.

Galambos Lajcsinak február 15-én kellett volna megjelennie a kecskeméti börtönben, ahol a tavaly kiszabott 3 év 6 hónapos szabadságvesztését kellett volna megkezdenie. Ennek ellenére többen kirándulgatni, vagy vígan kávézgatni látják a trombitaművészt.

Lajcsi egy gyógyíthatatlan betegségre hivatkozván kért halasztást, ám ezt elutasítottak. A zenész azonban nem adja fel, újabb orvosi vizsgálatokat vesz igénybe annak érdekében, hogy még egy ideig ne kelljen börtönbe mennie.

De meddig folytathatja ezt a huzavonát?

Az AcNews megkereste Dr. Szabó M. Attila büntető ügyvédet, aki elmondta, milyen körülmények között és mennyi időre kaphat halasztást Lajcsi.

„Három és fél éves börtönbüntetés esetében nagyon szűk körben adható halasztás. Kizárólag olyan betegségnél van erre lehetőség, amely az elítélt életét közvetlenül veszélyezteti. Ezt nem egy ügyvédnek kell megítélnie, hogy valóban ilyen súlyos az ügyfél betegsége, hanem orvosi szakvéleménnyel és igazolással érhető el. Az igazolást a büntetés-végrehajtói bírónak kell elfogadnia” – magyarázta az ügyvéd, majd hozzátette:

„Amennyiben az elítélt két évnél hosszabb időre kapott börtönbüntetést, a büntetés-végrehajtói bíró szabja meg, hogy mennyi időre kapja meg az ügyfél a halasztást, de maga a törvény nem határoz meg maximális időtartamot erre. Ellenben, ha két évnél kevesebb idő a büntetés, a halasztás maximális időtartama három hónapnak felel meg.”

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés