ACNEWS

Medve támadt éjszaka a táborozó gyerekekre

Fotó: pixabay
Fotó: pixabay
Kitört a pánik, mindenki a tanárok autóiba zárkózott.
Hirdetés
Ad image

A medve sötétedés után táplálékot keresve hatolt be a cserkésztábor egyik sátrába, ahol az élelmet tárolták. Pánikszerűen menekült 15 kiskamasz cserkész, míg a felnőttek kocsiba zárkózva várták meg, amíg a medve odébb áll. Riasztották a hatóságokat is.

Mindez a közép-olaszországi Abruzzo apennini régió természetvédelmi területén történt. A vad hatalmas pusztítást hagyott maga után, de senki sem sérült meg.

Az Abruzzói Nemzeti Park igazgatója gondatlan magatartással vádolja a cserkészeket. „Arra kértük a táborvezetőket, hogy egy stabil sátorban tárolják az élelmiszerkészletet. És ami a legfontosabb, azt javasoltuk, hogy ezt a sátrat kellő távolságra helyezzék el azoktól, ahol a gyerekek alszanak. Nem követték a tanácsunkat” – panaszolta az igazgató. Szerinte a medvéket nem lehet hibáztatni a viselkedésükért, mert a cserkészek behatoltak a területükre.

Később előkerült egy videó is, amelyen a medve a közeli faluban látható. Szemtanúk szerint az állat felborította a szemeteseket, amikor élelem után kutatott.

 (abruzzolive.it / AcNews)

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés