ACNEWS

Medvegyev radioaktív hamuval fenyegeti a lengyeleket

Dimitrij Medvegyev / Fotó: Shutterstock
Dimitrij Medvegyev / Fotó: Shutterstock
Dmitrij Medvegyev „radioaktív hamuval” fenyegette meg Lengyelországot a lengyel külügyminiszter kijelentései nyomán.
Hirdetés
Ad image

Radosław Sikorski miniszter egy interjúban arról beszélt, hogy az Egyesült Államok feltehetően hogyan reagálna egy Ukrajna elleni orosz atomfegyver bevetésre.

„Az amerikaiak azt mondták az oroszoknak, hogy ha felrobbantanak egy atombombát, még ha az nem is öl meg senkit, akkor is minden célpontjukat hagyományos fegyverekkel fogják eltalálni, mindet megsemmisítik” – mondta Sikorski. Lengyelország Ukrajna egyik legerősebb támogatója.

„Az USA nem mondott semmi ilyesmit, mert ők óvatosabbak” – írta Medvegyev az X közösségi oldalon. „Ha az amerikaiak eltalálják a mi egységeinket, az világháborút jelent, és ezt egy külügyminiszternek, még egy olyan országnak is, mint Lengyelország, meg kell értenie” – mondta vasárnap az orosz Biztonsági Tanács helyettes vezetője.

„Andrzej Duda lengyel elnök azt kérte, hogy az USA taktikai atomfegyvereket állomásoztasson Lengyelországban. Varsó nem marad ki ebből, és biztosan megkapja a maga részét a radioaktív hamuból. Ezt akarják?” – tette hozzá Medvegyev. Duda áprilisban azt mondta, hogy Lengyelország „kész” elfogadni a NATO atomfegyvereit – ellensúlyként az orosz taktikai atomfegyverek Fehéroroszországba történő telepítésére – írja a krone.at.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés