ACNEWS

Meg akart halni a pap által molesztált kislány Hajdúnánáson

Fotó: Pixabay
Fotó: Pixabay
Az atya 5 gyermeket molesztált különböző településeken Sz. G. atya, akit a Debreceni Törvényszék 12 év fegyházra büntetheti.
Hirdetés
Ad image

Képtelen elfelejteni az átélt szörnyűségeket az a falusi kislány, aki csupán kilencéves volt, amikor a hittantanára szexuálisan zaklatta. A görögkatolikus Sz. G. atya öt településen öt kiszolgáltatott gyermekkel folytatta a mocskos üzelmeit. Tegnap bíróság elé állt, ahová két ügyvéd kísérte. „Sosem fogom elfelejteni a borzalmakat. Sokáig féltem bejönni a suliba, de már kezd elmúlni ez az érzés. Örülök annak, hogy eltávolították innen! A diáktársaim eleinte nem hittek nekem. De már tudják, hogy igazam volt” – nyilatkozta a kislány a Blikk napilapnak.

12 év fegyház vár a papra

Az ősz hajú pap feszülten – két ügyvédje kíséretében – lépett a Debreceni Törvényszék tárgyalótermébe, ahol előkészítő ülést tartottak az ügyében. A vádirat szerint a korábbi munkahelyén, a Hajdúdorogi Főegyházmegyéhez tartozó Szent Anna Görög Katolikus Gyermekvédelmi Központ szervezeti egységeiben lévő kiskorú tanítványai sérelmére követett el szexuális bűncselekményeket. Az előkészületi ülésen az ügyész beismerés esetén 12 év fegyházbüntetés kiszabását indítványozta. A tárgyalás júniusban folytatódik majd. A görögkatolikus atyának egyébként felesége és gyermekei is vannak, a családtagjai kiállnak mellette. Ő mindent tagad, állítása szerint a gyerekek esetleg a „túláradó szeretetét” érezhették a részéről. Ő nem akart semmi olyan mozdulatot tenni, ami félreérthető lenne.

Minden reggel sírva kelt

„Amikor eljött hozzánk bemutatkozni, rögtön kiszúrta a lányomat – mesélte a lapnak a kislány édesanyja. – Közölte, milyen szép, nagyon vigyázzak rá és elkezdte simogatni az arcát. Csütörtökönként volt a hittanórája, ő pedig minden reggel sírva kelt fel, hogy hányingere van és nem akar iskolába menni, mi viszont erőltettük neki. Végül 2022 októberében mondta el a gyerek, hogy elege lett abból, hogy a pap bácsi fogdossa őt…  Belenyúlt az alsóneműjébe és a mellét szorongatta a száját pedig húzogatta hittanórán, ahol maga mellé ültetve is molesztálta őt. Végül egy kisfiú nyitott be az ajtón, a lányom ekkor tudott kimenekülni. Másnap megtettem a feljelentést.”

Az asszony pár nap múlva a templom előtt odament a paphoz. Leszakította a felsőjét és odavágta a férfihoz azzal, hogy ha van mersze, őt tegye magáévá, ne a kislányával fajtalankodjon. A környék nagyon vallásos, és először a család ellen fordultak, mert nem hittek nekik. De kiderült, hogy a pap édességet adott a gyereknek, még egy 5000 forintos számlát is nyitott neki a boltban.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés