ACNEWS

Megfújták a győri filharmonikusok vadászkürtjét

Fotó: vadászkürt / Ősz Gábor / facebook
Fotó: vadászkürt / Ősz Gábor / facebook
Az indulásra kész buszból tokostul lopták el a Győri Filharmonikus Zenekar egyik vadászkürtjét.
Hirdetés
Ad image

A zenekar éppen Sopronba készült. Szokás szerint az Árpád útra néző hotel parkolójában volt a találkozójuk. A busz egyik oldali csomagtartója már megtelt, és az úttestre néző részbe pakolták be a hangszereket és a frakkokat. A zenekar nagy része pedig már fent ült a buszon.  

Az eltűnt kürt a tokjában volt, ezért Ősz Gábor, a társulat igazgatóhelyettese azt feltételezi, hogy ez a tolvaj számára csak egy bőröndnek tűnhetett, ezért lopta el. A tokot később egy utcával arrébb látta valaki a Bajcsy Zsilinszky utca egyik kapualjában, de utána nyoma veszett. A hangszer értéke körülbelül ötmillió forint. A Győri Filharmonikus Zenekar feljelentést tett.

Ősz Gábor elmondta, hogy a zenekar köszöni az eddigi több mint nyolcszáz Facebook-megosztást, mert így már egészen biztos, hogy az ország valamennyi hangszerkereskedőjéhez is eljutott a hír. Keresik a 20090 gyári számú Schmid dupla vadászkürtöt, amit a zenekar 2021. január 6-án vásárolt. Szerencsére volt tartalékkürtjük, így az Egy kiállítás képei című Muszorgszkij-darabot is el tudták játszani – írta a telex.

Azt kérik a Facebookon: amennyiben bárkinek hasznos információja van, jelezze a Győri Filharmonikus Zenekar központi emailcímén (office@gyfz.hu) vagy a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság felé.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés