ACNEWS

Meghalt az ország közérthető ügyvédje   

Fotó: Unsplash
Fotó: Unsplash
A már visszavonult ügyvédet még május 5-én érte a halál, de szűk családi körben temették el június 1-jén a Farkasréti temetőben – adta hírül most a Pesti Ügyvéd című lap.
Hirdetés
Ad image

A közönség a Magyar Televízió Ablak című műsorának jogi szakértőjeként ismerhette meg Szentmiklósi Pétet, aki a népszerű tévémagazinban több mint egy évtizedig adott gyakorlatias és közérthető jogi tanácsokat.

Szentmiklósi Péter 1945. október 26-án született Pécsett, jogi diplomáját 1970-ben szerezte meg az Eötvös Loránd Tudományegyetem jogi karán. Az egyetem elvégzése után, 1970 és 1973 között ügyvédjelöltként dolgozott, 1973-ban vették fel a Budapesti Ügyvédi Kamarába. 1973 és 1995 között a Budapesti 30. sz. Ügyvédi Irodában folytatta ügyvédi tevékenységét, majd 1996-tól az általa alapított és több mint másfél évtizedig vezetett Szentmiklósi & Társa Ügyvédi Irodában praktizált. Egy cikluson át tagja volt a Budapesti Ügyvédi Kamara Elnökségének.

Neve egybe forrt a Magyar Televízió Ablak című műsorával, ahol több mint egy évtizedig adott jogi tanácsokat. Gyakorlatias megközelítésű magyarázatai megkönnyítették a nézők számára a sokszor bonyolult jogi kérdések megértését. Az Ügyvéd a családban című könyve 1999-ben jelent meg.

Ügyvédi és közéleti tevékenysége elismeréseként a Budapesti Ügyvédi Kamara 1999-ben Eötvös-díjban részesítette. 2004-ben a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést vehette át. A Fővárosi Önkormányzattól nagy hozzáértéssel végzett, magas színvonalú szakmai munkájáért és a közmédiában vállalt szerepéért, életútja elismeréseként 2019-ben Budapestért Díjat kapott – index.hu

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés