ACNEWS

Megjött Milák Kristóf esze, végre újra úszni kezdett

Milák Kristóf már a vízben készül a párizsi olimpiára Fotó: MTVA
Milák Kristóf már a vízben készül a párizsi olimpiára Fotó: MTVA
Vajon mire lesz elég a párizsi olimpián a magyar úszósport legragyogóbb csillaga, Milák Kristóf kései nekirugaszkodása?
Hirdetés
Ad image

Milák Kristóf a 2021-es tokiói olimpia legnagyobb magyar sztárja volt. 200 méter pillangón aranyérmet, 100 méter pillangón pedig ezüstérmet szerzett. A szakemberek szerint az idei párizsi játékokon is éremesélyes lehet, amennyiben ott lesz a medencében. Csakhogy a 23 éves úszó tavaly kihagyta a fukuokai vizes-világbajnokságot. Majd a hírek szerint teljesen abbahagyta az edzéseket is, és sokáig eltűnt a nyilvánosság elől. Tavaly októberben a fiatal sportoló korábbi edzője, Selmeczi Attila azt nyilatkozta, hogy Milák mentális problémákkal küzd. Ezért mindenképpen lelki támogatásra van szüksége. Állítólag két hete titokban elkezdte az uszodai edzéseket klubjában, a Budapesti Honvédban. Általában olyan időpontokban, dél és délután két óra között gyakorol, amikor senki sincs a medencében. 

Titokban készül az olimpiára

A Mandiner informátora szerint Milák ezzel is azt szeretné elérni, hogy maradjon körülötte a csend. És minél nyugodtabban, reflektorfényen kívül készülhessen az olimpiára. Az olimpiai kvótája (100 és 200 méter pillangó) már megvan a párizsi olimpiára. Így magáért az olimpiai részvételért már nem kell hajtania. A formába lendülés miatt, a minél jobb időeredményekért viszont igen.

3 hét múlva az edzőjével készül

A válogatott jelenleg Dubajban készül a február 2-án kezdődő dohai úszó-világbajnokságra. Ennek a csapatnak természetesen nem tagja Milák, az edzője, Virth Balázs pedig az Egyesült Arab Emírségekben, majd Katarban lesz 18-ig. De ha a csapat visszatér a világbajnokságról, onnantól kezdve Virth Balázs vezeti majd Milák felkészülését. A 23 éves klasszisra pedig négy hónapnyi kemény munka vár majd. Rengetegen szorítanak azért, hogy Milák visszatérjen. Hiszen a képességei alapján minden esélye meg lehet arra, hogy Párizsban megvédje olimpiai bajnoki címét. Bár a hosszú kihagyás miatt jóval nehezebb dolga lesz a riválisokkal szemben – írta az Origo.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés