ACNEWS

2024. September 17.   |   Zsófia napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Megmérgeztek egy gyerektábort Veszprém vármegyében

Fotó: Pixabay
Fotó: Pixabay
Száz kisgyermeket vizsgált meg az orvos hőemelkedés, hasmenés, hányás tünetek miatt, volt, aki kórházba került.
Hirdetés
Ad image

Egy egész gyerektábor szenvedett mérgezést a Veszprém vármegyei Zánkán. Ez derült ki, miután a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) közzétette a heti járványügyi tájékoztatóját. Így derült fény arra, hogy két hete 96 gyermek és 3 felnőtt betegedett meg egy Veszprém megyei táborban. A tábor zárt Facebook-csoportjában úgy értesítették a szülőket a fertőzésről, mintha országos járvány lenne. Pedig a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ szerint nincs szó országos megbetegedésekről. Ezt erősítette meg most a hatóság is, kizárólag a zánkai Erzsébet-táborban volt tömeges járvány július végén.

A járványügyi tájékoztató szerint a a táborlakók között között hőemelkedéssel, hányással, hasmenéssel járó „enterális” járvány terjedt. Szerencsére az enyhe tünetekkel járó gyors lefolyású betegség miatt csupán egy betegnél vált szükségessé a kórházi ellátás.

Ugyanakkor a diagnosztikus laboratóriumi vizsgálat eredménye a tájékoztatás szerint egy esetben calicivírus pozitív eredményt adott. Amint az illetékes járási hivatal népegészségügyi osztálya értesülést erről, azonnal megkezdte a helyszíni járványügyi vizsgálatot. A 24 szerint ezzel párhuzamosan megtette a szükséges intézkedéseket a járvány terjedésének megakadályozása érdekében.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés