ACNEWS

Megölte a tiroli tehén a szelfiző turistát, joga volt hozzá

Nem hibáztatható a gazda azért, mert a tehene a kisborját védve megölte a turistát Fotó: Pixabay
Nem hibáztatható a gazda azért, mert a tehene a kisborját védve megölte a turistát Fotó: Pixabay
A jószág csupán a kisborját védte, amikor rátámadt a gyanútlan asszonyra, akit felöklelt és addig taposott, amíg mozgott.
Hirdetés
Ad image

A 70 éves, kufsteini turista a kutyájával sétált, amikor az egyik alpesi szabadlegelőt keresztezve felfigyelt egy tehénre és annak kisborjára. Ekkor jött az ötlet, hogy szelfit akart készítsen a helyes bocival. Ezért megközelítette az amúgy nyugodtnak tűnő jószágot, de a tehén a fénykép elkészítésekor váratlanul nekirohant. A nyugdíjas asszony megpróbált elmenekülni, de a tehén ledöntötte a lábáról és agyontaposta. Ausztriában állítólag nem ritka jelenség,  hogy néha-néha agyontapos egy tehén egy bóklászó turistát.

Az eset után az áldozat rokonai 80 ezer eurós kártérítésre beperelték a tehén gazdáját – írta az RTL. A hat éven át folyó bírósági tortúra most véget ért. Az az innsbrucki tartományi felsőbíróság ítélete szerint nem kell kártérítést fizetnie az osztrák gazdának. Ausztriában a legelőket és az alpesi szabadlegelőket nem kötelező elkeríteni, csak akkor, ha már történt ott állattámadás – áll a testület határozatában.

A mostani ítélettel ellentétben 2014-ben egy hasonló, halálos tehéntámadás ügyében a gazdát és az áldozatot is felelősnek mondta ki a bíróság Tirolban. Ott egy német nő és kutyája vesztette életét. A bíróság a gazdát azért marasztalta el, mert tisztában volt azzal, hogy tehenei érzékenyek, és agresszíven reagálnak a kutyákra.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés