ACNEWS

Megszökött a tolvajoktól a betlehemi póniló

A lovacska két napi hányattatás után ma visszakerült az adácsi belehembe Fotó: Facebook
A lovacska két napi hányattatás után ma visszakerült az adácsi belehembe Fotó: Facebook
Az adácsi gyerekek kétségbeesve várták vissza a művelődési ház udvarán, a karácsonyi betlehemből ellopott lovacskát.
Hirdetés
Ad image

Nagy volta a bánat a Heves vármegyei Adácson, ahová a helyi kultúrház udvarán élő betlehemet építettek. A kis Jézus mellett álló igazi póniló volt a legnépszerűbb.

Csakhogy a jószágot meglovasították. Volt ott egy szamár is, de az nem kellett a tolvajoknak.

A tolvajok kivezették a lovacskát az utcára, ott azonban megszökött. Végigvágtatott a falun, szorosan a nyomában egy fekete Toyotával. Nyilván szívderítő látvány lehetett a kívülállóknak, amiről videófelvétel is készült. Kiderült, az üldözés két további falun, Vámosgyörkön át Jászárokszállásig tartott.

A falu kis lakói kétségbeesve várták vissza a betlehemi pónilovat. Adács polgármestere, Soha Márton a Facebook oldalán kért segítséget a nyilvánosságtól.

A polgármester a  telex.hu-nak egy hétfő esti videófelvételre hivatkozott, amint látszik, ahogy  autóval kergetik a pónit. Majd kiderült, hogy a kis patást a szomszédos  Vámosgyörkön is látták. Innen a nyomok Jászárokszállásig vezettek, ahol egy udvarban megtalálták és lefoglalták a lovacskát.

Szerdán már visszakerült az adácsi élő betlehembe, a gyerekek legnagyobb örömére. Soha Márton egyébként saját pénzén vásárolta a pónit és a szamarat is a betlehembe, hogy közelebb hozza az ünnepet a falu népéhez.

A tolvajok sorsáról még nem döntött a rendőrség.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés