ACNEWS

Megszólalt a kegyelmi botrány főszereplője: „elítélem a pedofíliát”

Fotó: MTI
Fotó: MTI
Mosakszik K. Endre, állítja, nem tudta, hogy a gyermekotthont vezető V. János szexuálisan bántalmazhatott gyerekeket.
Hirdetés
Ad image

Bár jogerősen kényszerítés és zsarolás miatt elítélték, K. Endre állítja, ő ártatlan, nem követett el semmilyen jogsértést. És nem tudott arról, hogy a bicskei gyermekotthont vezető V. János szexuálisan bántalmazhatott, zaklatott gyerekeket. „Ártatlan vagyok, egy meghurcolás áldozata – mondta a Blikknek a kényszerítés és zsarolás miatt elítélt pedagógus. – Magam is mélységesen elítélem a pedofíliát, sajnálom, ami történt, tanárként és tisztességes emberként is együttérzek az áldozatokkal. A tizenkét oldalas, a közösségi oldalra is feltett nyilatkozatomban is megerősítem ezt, valamint azt is, a volt igazgatóm mellett egy másik nevelő is molesztált gyermekeket, őt személyesen én buktattam le, el is ítélték emiatt.”

A volt igazgatóhelyettes szerint a jogerős bírói végzés azt mondta ki, nem az igazgató pedofil cselekményeiről, hanem csak az ellene indult eljárásról, nyomozásról volt tudomása. Emiatt ő már nem tehetett semmit, hiszen akkor már kiderült a titok, a hatóságok kezében volt az ügy.

„Azt is cáfolom, a bíróság előtt is végig tagadtam, hogy bármilyen hamis vallomást is én írtam volna a gyerekek helyett, vagy hogy erőszakkal, zsarolással akartam ezek aláírására kényszeríteni egy fiatalkorú neveltet – folytatta a kegyelmi döntésben részesült férfi. – Arra a kérdésre, akkor ki írt, íratott ilyen vallomásokat, most nem szeretnék választ adni. Az ítéleti tényállás sem mondta ki azt, hogy az igazgató jelenlétében bármit is alá akartam volna íratni egyetlen gyerekkel is. Családi ügyvédünk tanácsára semmit nem szeretnék hozzátenni a történtekhez, egyelőre elégedjenek meg ezzel.”

K. Endre zárásként kijelentette, nagyon sajnálja, hogy a személyét érintő kegyelmi döntés miatt a köztársasági elnöknek és a volt igazságügyi miniszter asszonynak is le kellett mondania. Az őt is érintő médiakampány hatására elgondolkodott azon, hogy visszaköltözik Erdélybe, ahol a felmenői is hozzá hasonló, köztiszteletben álló pedagógusok voltak – írja a Blikk.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés