ACNEWS

Megszólalt a kis Hanna, akit fékezés nélkül gázoltak el a zebrán

Szerencsére az elgázolt kislány nem emlékszik a baleset részleteire/fotó: police.hu
Szerencsére az elgázolt kislány nem emlékszik a baleset részleteire/fotó: police.hu
Az AcNews megtalálta a gázolót és áldozatát, kiderült, a vétkes sofőr végigdolgozta az előző éjszakát, ez is hozzájárulhatott a balesethez.
Hirdetés
Ad image

Kedd este futótűzként szaladt körbe az alig 900 lelket számláló borsodi falucskában a hír: a Jani elgázolt egy gyereket a fő úton. Aznap rekord közeli hőség volt, talán ez is közre játszhatott, hogy megtörtént a baj.

A kis Hanna utolsó emléke, hogy kedden még az atkári barátaival a játszótérre indult. Most pedig Miskolcon a BAZ vármegyei kórház sebészetén könyékig begipszelt karral várja, hogy pénteken végre hazaengedjék a kórházból.

„Nem emlékszem a baleset részleteire, csak az előzményekre. Épp a játszótérre igyekeztünk két barátommal, és jött az a kocsi – idézte fel a történteket az AcNews-nak az ötödikes kislány.

Lapunk megkereste a gázoló B. Jánost is, aki éppen otthon aludt. Édesanyja, Erzsike néni sírva mesélte, hogy a fia máig nem érti, mi történt. Tény, hogy a baleset előtti éjjel dolgozott, szemhunyásnyit sem aludt. Így közeledett az autójával a Kossuth utcai játszótér felé.

„Látta a fiam, hogy a zebra előtt egy Suzuki áll. Azt hitte, biztosan ott parkol. Hogy talán egy gyerekre vár… – mesélte a történteket az AcNews-nak B. János édesanyja.

Az elöl álló kocsit János épp kikerülte, amikor a zebrán megjelent a kerékpárját toló Hanna. Akit fékezés nélkül elütött. A férfi segítséget hívott, és a mentők kiérkezéséig az út szélén ülő gyerek vérző, roncsolódott karját fogta.

„Belebetegedett az ügybe a fiam. Amikor kedden hazajött, remegett, reszketett, sírva mesélte el, hogy mi történt. A férjem épp aznap ünnepelte a 75-ik születésnapját, kár, hogy ettől lett emlékezetes” – folytatta sírva Erzsike néni.

Hogy nem végződött tragédiával a baleset, az csak a csodának köszönhető. Talán Isten az utolsó pillanatban a tenyerére emelte a kis Hannát…

„Csak a kezem tört el, meg a másik a könyököm roncsolódott, azt kötözik mindennap. De nincsenek fájdalmaim. Jó lenne végre otthon aludni! Anyával beszéltünk róla, hogy nem haragszunk a gázoló bácsira, megbocsátottunk neki – tette hozzá derűs mosollyal Hanna.”

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés