ACNEWS

Megszólalt a túrázó, aki megtalálta az eltűnt kisfiú koponyáját

Fotó: shutterstock
Fotó: shutterstock
Alig több mint egy hete bukkant rá egy túrázó a tavaly eltűnt francia kisfiú, Emile koponyájára. A maradványok megtalálója most azt állítja, őt gyanúsítja a rendőrség.
Hirdetés
Ad image

Otthonától alig pár száz méterre találták meg a 9 hónappal ezelőtt eltűnt francia kisfiú, Emile koponyáját. A mindössze kétéves gyerek földi maradványaira egy túrázó bukkant rá, alig pár száz méterre Emile nagypapájának otthonától.

A DailyMail most megkereste a túrázót, aki még március 30-án indult el egy hegyi ösvényen a Grenoble melletti Haut-Vernet falu közelében. A nő akkor bukkant rá a csontokra. Azonban vétett egy óriási hibát. Ugyanis nem a rendőrséget hívta fel, hogy ők vizsgálják át a helyszínt, hanem fogta a koponyát és hazament vele. Állítása szerint azért, mert telefon és óra nélkül indult el kirándulni.

Órákon keresztül vallatták

A rendőrség a végzetes séta után 9 órán keresztül faggatta az asszonyt, majd lefoglalták minden elektronikus eszközét, beleértve a laptopját és a telefonját is. A túrázó, akit Manon néven emleget a sajtó elmondta a rendőröknek, hogy őszintén nem érti, hogy a keresőkutyák miért nem találták meg a csontokat, miközben ő szinte átesett rajtuk. „Az ösvény közepén találtam rá. Fehér volt, nagyon tiszta. De csak a felső fogai voltak meg… Rengeteget sírtam, de végül sikerült megnyugodnom.” – emlékezett vissza a nő. Miután megnyugodott, úgy döntött, hogy a koponyát beleteszi egy műanyag zacskóba, ami nála volt, hogy ne ázzon be a cipője. „Otthagyhattam volna a koponyát, de nem lett volna ott, mire visszaérek. Ezért inkább felvettem.” – mesélte, kiemelve, hogy arra nagyon figyelt, hogy puszta kézzel ne érjen a koponyához. De azt nem tudja, hogy a DNS-e rákerült-e.

Délután 2 órára ért haza, majd Emile koponyáját a teraszon hagyta inkább. „Egész úton magam előtt tartottam. Megrémített az érzés, hogy a testemhez ér. Ugyanígy elképzelhetetlen volt számomra, hogy bevigyem a lakásba.” – emlékezett vissza. A nyomozók végül egy órával később érkeztek meg és ekkor kezdődött a maratoni kihallgatás. „Ők a munkájukat végezték, én pedig válaszoltam a kérdéseikre. Ennyi történt. Másnap azonban megjelentek, hogy házkutatást tartanak.” – mondta. A rendőrség ekkor foglalta le a telefonját és a számítógépét is, amiket egy héttel később kapott vissza.

Mégsem gyanúsítják Maront

Annak ellenére, hogy Maron állítja ő az elsőszámú gyanúsított Jean-Luc Blachon a vizsgálatot vezető ügyész elmondta, a rendőrség ezt koránt sem gondolja így. Annak ellenére se, hogy felelőtlenül megrongálta a helyszínt. A nyomozók továbbra is tartják magukat ahhoz az elmélethez, hogy az állatok hordhatták szét a csontokat. Ez ugyanis magyarázza az apró karcolásokat és harapásnyomokat is. De az idegenkezűséget továbbra sem zárják ki.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés