ACNEWS

Megszólalt az ámokfutó anyja: „Jó, hogy lelőtték a fiamat”

Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Egy férfi kalapáccsal és Molotov-koktéllal támadt rendőrökre a hamburgi Reeperbahnon. A támadót ezért le kellett lőni.
Hirdetés
Ad image

„Lőjetek!” – kiabálta egy férfi a hamburgi Reeperbahn közelében a rendőröknek múlt vasárnap. Egy kalapáccsal és egy Molotov-koktéllal felfegyverkezve fenyegette az ott lévő rendőröket. Egy rendőrségi szóvivő szerint a rendőrök többször felszólították a férfit, hogy tegye le a fegyvert.

Miután a támadó megpróbálta meggyújtani a Molotov-koktélt, a rendőrök bevetették paprikaspray-jüket. Amikor ez sem tudta megállítani a férfit, lövéseket adtak le. A támadó a lábán sérült meg.

A támadó édesanyja most azt mondta: „Sajnálatos, hogy a fiamat meg kellett lőni, de úgy gondolom, hogy pontosan ez volt a helyes döntés az adott helyzetben”. Az asszony beszámolt fia egészségi állapotáról is. Nem érti, hogy a hatóságok miért nem ismerték fel korábban a fia jelentette veszélyt.

„A család többi tagja és én nemrég még írtunk is az illetékes hatóságoknak, és kértük, hogy helyezzék el őt egy bentlakásos intézetben – hiába” – mondta az anya. A fia 20 éve függő. Túl sok alkoholt iszik, kábítószert fogyaszt és pszichotróp gyógyszereket szed. Többször járt már klinikán is. „Sajnos a fiamat mindig csak maximum hat hétre vették fel a lüneburgi pszichiátriai klinikára. De miután ez az idő letelt, a problémák folytatódtak”. A fiú állapota egyre jobban megterhelte a családtagokat – írja a blick.ch.

„Nem értem, hogyan jutottak a szakképzett orvosok arra a döntésre, hogy egyszerűen hazaküldik hozzám a fiamat. Véleményem szerint a bírák és a hatóságok is rosszul jártak el”. Az, hogy a fia elvesztette a fejét, nem az első alkalom volt. 2021 májusában megfenyegette a testvérét, aki ekkor értesítette a rendőrséget. Amikor a mentőszolgálat kiérkezett, a támadó lőfegyvert fogott a rendőrökre, akiknek sikerült legyőzniük őt. A fiú 2023 júniusában meztelenül, egy baltával a kezében rohant ki a ház elé. Akkor senki sem sérült meg. Utoljára állítólag 2024. január 29-én bontott le egy vécét kalapáccsal a buchenholzi hatósági központban.

A korábbi bűncselekményeket azonban bűnösségének hiánya miatt ejtették. Most egy bíró ismét elrendelte a kalapácsos támadó pszichiátriai kórházban való elhelyezését.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés