ACNEWS

Megszólalt Csire Zsuzsi édesanyja: 5 órán át küzdöttek a lányomért

Fotó: Csire Zsuzsi/Facebook
Fotó: Csire Zsuzsi/Facebook
Öt órán keresztül küzdöttek érte az orvosok, kétszer sikeresen újraélesztették, harmadszorra sajnos nem sikerült.
Hirdetés
Ad image

Futótűzként rohant körbe a hír az országban: meghalt a bakancslistájáról elhíresült Csire Zsuzsi. Halálát a szívkoszorúér-érelzáródás okozta. „Hétfő délután az erkélyen tanult Zsuzsi – mesélte a történteket az AcNews-nak Tóthmartinez Beatrix, Zsuzsu édesanyja. – Pszichológus akart lenni, hogy segítsen a beteg gyerekeken. Bejött hozzám, megölelt, alacsony pulzusra és hasfájásra panaszkodott. Láttam, hogy imbolyog. Leült a székre. Hirtelen előre zuhant. Nem vett levegőt. Hívtam a mentőket. Elkezdtem az újraélesztést. Perceken belül megérkezett a segítség.”

Öt órán át küzdöttek érte az orvosok

Az anya elmondásából kiderült: másfél óra telt el, mire Zsuzsit szállítható állapotba hozták. Közben kétszer újraélesztették a mentősök. A kórházban újabb három és fél órán át küzdöttek a lányért, végül feladta a szíve. „Tavaly június óta tudta a lányom, hogy meg fog halni – folytatta az édesanya. Az orvosa elmondta neki, hogy beindult a kilökődési folyamat, a szervezete harcol a teste ellen, elzáródik a szív-koszorúér. Azt mondták, annyi immunanyag gyűlt fel a testében, hogy ha egy harmadik szívet beraknak, azonnal kilökődne. Fél-egy évet jósoltak neki. Az orvosa azt tanácsolta, hogy menjen, éljen egy kicsit. Mindezt ő mondta el nekünk, a családjának.”

Édesanyja még el tudott búcsúzni tőle

Ekkor született meg Zsuzsi bakancslistája – mondta az AcNews-nak az édesanya. Így jutott el a Fővárosi Állatkertbe, a Nemzeti Színházba és a Gundel étterembe. Magasra szállhatott egy hőlégballonon, és elrepült az óceán-partra. Sikeresen  elvégzett egy önkéntest tűzoltó tanfolyamot is. Közben új célokat keresett, készült a jogosítvány megszerzésére. Bízott benne, hogy ha meggyógyítják, esetleg lehet saját gyereke, családja.  Zsuzsi nagymamája épp tegnap ünnepelte a 85-ik születésnapját. Sajnos az unokája már nem köszönthette fel. Beatrix attól félt, az édesanyja az internetről tudja meg, hogy Zsuzsi nincs többé. Amikor elmondták a nagymamának a szomorú hírt, együtt siratták a kedves mosolyú, csillogó szemű lányt. Aki 10 éves kora óta harcolt a betegséggel, szinte az intenzív osztályon nőtt fel. Volt, hogy a kórházban az orvosok őt küldték az infúziós állványért, mert halálos betegen is segíteni akart a társain. Bár Zsuzsi a kórházban már nem tért magához, az édesanyja, a nővére és az unokatestvére még el tudott búcsúzni tőle.  Az utolsó pillanatig mellette voltak, fogták a kezét. Csire Zsuzsi csupán 21 éves volt.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés