ACNEWS

2023. October 03.   |   Helga napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Megszólalt Hamilton: eldobta az első helyet a Mercedes vasárnap

A Mercedes vezetése béna volt, ugrott a kettős pontszerzés Szingapúrban Fotó: Twitter
A Mercedes vezetése béna volt, ugrott a kettős pontszerzés Szingapúrban Fotó: Twitter
Hiába volt gyorsabb a hétszeres világbajnok Szingapúrban Russelnél, az udvariassága miatt bukta az első helyet.
Hirdetés
Ad image

Meg persze George Russel túlzott magabiztossága is szerepet játszott ebben. Ami rendben is van, hiszen mégiscsak a világ legjobb autóversenyzői küzdenek a Forma-1-ben. Mint az AcNews megírta, a Szingapúri Nagydíj végén körökön át üldözte a Mercedes két pilótája Lando Norrist és Carlos Sainzt. Russel a harmadik helyen lassúbb tempót autózott, mint a mögötte haladó Hamilton, aki szemmel láthatóan gyorsabb volt mindhárom pilótánál.

Hiába volt a leggyorsabb

Russell képtelen volt az előzésre, csak vonatozott. A csapatának sürgősen be kellett volna avatkoznia, de nem tette. Így az utolsó körben a világ szeme láttára rohant a falba George Russel. Így a kettős pontszerzés helyett csupán Hamilton ért célba a harmadik helyen. Lewis Hamilton az M4 Sport munkatársának, Ujvári Máténak arról beszélt, a csapattársa helyében ő tudott volna előzni. Ám a másik Mercedest nem akarta igazán támadni.

Eszükbe se jutott beleszólni

„Sajnos a csapattársammal harcoltam, és emiatt nem harcolhattam az elöl lévő kettővel. Szerintem ha George nem lett volna ott, akkor legalább az egyiküket elkaptam volna, mert nagyon gyors voltam azon az utolsó etapon. Az időim alapján fél másodperccel gyorsabb voltam George-nál”– nyilatkozta Hamilton a verseny után.

Toto Wolff a Mercedes csapatfőnöke elárulta: eszükbe sem jutott csapatutasítást kiadni. Nem, mindketten a győzelemért harcoltak. Ilyen körülmények között muszáj hagynod, hogy csak vezessenek, és maguk rendezzék ezt.” Hát, így jártak…

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés