ACNEWS

Megválasztották az idei Év Magyar Autóját

A közönség kedvence az új Opel Astra lett Fotó: Opel
A közönség kedvence az új Opel Astra lett Fotó: Opel
Ötödik éve már annak, hogy magyar újságírók megválasztják és kiosztják az Év Magyar Autója címet, idén hét díjról döntöttek.
Hirdetés
Ad image

Hét kategóriában hirdetett győztest a – Bíró Csongor, Csordás Gábor, Gulyás Péter, László Ferenc és Miklós-Illés Kálmán – független szakújságírókból álló zsűri. A szavazatok kétharmadában egyhangú döntés született. A hazai gyártású autók közül csak az Audi indult. Az AcNews szerint ennek oka sajátos, mert a Suzukinak és a Mercedesnek nem volt újdonsága. Az egyedi porcelánból készült díjak Frick-Törzsök Rebeka pécsi formatervező munkáját dicsérik. Az ünnepélyes díjátadó a Mol Campuson április 11-én, 16 órakor lesz a Budapest Automotive Summit rendezvényen.

Az Opel lett a közönségkedvenc

„Annak idején azért találtam ki az Év Magyar Autója versenyt, hogy kiemeljük a hazai gyártású autóremekeket az utakon futó többi négykerekű közül. Aztán bővítettük a kört. Mindezt Bíró Csongor ötletgazda magyarázta az AcNews-nak. Mint mopndta, idén a legtöbb jelölt modell szabadidőautó, illetve zöldautó volt. A vevők is nagyjából ezt a két kategóriát keresik. Idén 15 díjat adtunk át, ebből egyről a közönség szavazott, utóbbit azt Opel Astrát a közönség választotta meg.” Az autoszektor.hu összeállításában alább bemutatjuk az idei év győztes modelljeit.

Év Zöldautója 2024

Hat kategóriában nevezték az importőrök és az autógyártók a plug-in hibrid és teljesen elektromos autóikat. A hibrideknél előírás, hogy kevesebb mint 50 gramm/kilométer lehet a szén-dioxid-kibocsátásuk. A legtöbb jelölt a zöld szabadidő-autók kategóriában indult, ahol az elektromos Hyundai Kona vitte el a pálmát. Két díjat gyűjtött be az MG. Az MG4 Electric a zöld városi autók, az MG5 Electric pedig a zöld családi autók mezőnyében lett az első. A zöld prémium autók kategóriáját a Lexus RZ nyerte. Míg zöld üzleti autók között a BMW i5, a zöld kishaszonjárművek autók között pedig a Nissan Townstar EV Van győzött.

Év Magyar Autója 2024

A verseny ötödik évében a három hazai autógyártóból csak egy nevezett autót. Így a verseny történetében másodjára vihette el az Audi Hungaria a fődíjat. A győri autógyártó az Audi RS Q3 Sportback izmos szabadidő-autót jelölte a díjra. Az Audi korábban 2022-ben nyert, akkor az Audi Q3 Sportback phev modell lett a hazai gyártású autók kategóriájában az első.

Közönségdíj 2024

A díjra mind a 39 nevezett autó esélyes volt. A kezdeti szoros versengést követően nyert az Opel Astra Sports Tourer a Nissan X-Trail és a Toyota C-HR előtt. A februárban zajlott online szavazáson több mint kétezren vettek részt.

Év Beszállítója 2024 díj

A Zöldjárműipar.hu és a Járműipar.hu autóipari szakmai magazinok, valamint az Autószektor autós portál az Autós Nagykoalíció közreműködésével idén is kiosztotta az Év Beszállítója díjat. Azok a Magyarországon termelő, fejlesztő vagy szolgáltató, járműiparban érdekelt vállalatok nyerhetik el ezt a kitüntetést, amelyek az elmúlt években komoly beruházást, létszámbővítést és fejlesztést hajtottak végre Magyarországon. A szerkesztőségek a megkérdezett autógyárak, illetve autógyártók ajánlásaival a KION ITS Hungary-nek ítélték az Év Beszállítója 2024 díjat.

Év Autós PR-szakembere 2024 díj

Minden évben a zsűri kiválasztja azt a PR-szakembert, aki egész éves szakmai tevékenységével kimagaslik a mezőnyből. Illetve a versenyben nevező importőr, márka képviseletében a leginkább segíti a zsűri munkáját. Idén egyhangúan Varga Zsombornak (Toyota Central Europe-Hungary) ítélte oda a díjat a zsűri.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés