ACNEWS

Megvan, hány orosz bűnöző hagyta ott a fogát az ukrán háborúban

Pixabay
Pixabay
A Mediazona független hírportál és a BBC orosz szolgálata által készített független összesítésből  több mint 30 ezer orosz katona halt meg Ukrajnában a Kreml másfél évvel ezelőtti inváziója óta.
Hirdetés
Ad image

A Mediazona független hírportál és a BBC orosz szolgálata által készített független összesítésből  több mint 30 ezer orosz katona halt meg Ukrajnában a Kreml másfél évvel ezelőtti inváziója óta

A két ügynökség az Ukrajnában meggyilkolt orosz katonák számát a médiából, közösségi hálózatokból és hivatalos nyilatkozatokból származó nyilvános információk alapján ellenőrizte.

A kirendeltségek által azonosított 30 003 halott katona között több mint 2400 orosz fegyveres tiszt van, akik közül 284 fő alezredesi vagy magasabb rangot kapott.

Az összesítés szerint 5637 elesett katonát toboroztak be az orosz börtönökből.

További 3167 elesett katona volt tartalékos, akiket Oroszország 2022. őszi tömeges mozgósítása során hívtak be.

Az újságírók szerint a katonai magáncégek mintegy 2441 harcosa is életét vesztette.

A múlt hónapban külön összesítésben a Mediazona és a független Meduza hírportál még arról számolt be, hogy az elesett katonák száma 47 000 körül lehet. Az újságírók a háború kezdete óta az 50 év alatti férfiakra indított hagyatéki ügyek megugrását használták ennek kiszámításához.

Orosz tisztviselők ritkán kommentálják a háborús halottak számát, és az orosz védelmi minisztérium legutóbb 2022 szeptemberében frissítette a katonahalottak számát.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés