ACNEWS

2024. September 07.   |   Regina napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Megvan! Partra sodorta a víz a szörfös leharapott lábát

Illusztráció / Fotó: Shuttertock
Illusztráció / Fotó: Shuttertock
Ausztráliában a 23 éves szörfös lerágott lábát a támadás után nem sokkal a partra mosta a víz. A helyi lakosok azonnal jégbe csomagolták.
Hirdetés
Ad image

Az áldozatot a Newcastle-i John Hunter Kórházban kezelik, ahová később a lábát repülővel szállították. Egyelőre nem tudni, hogy az orvosok vissza tudják-e majd varrni.

A fiatalembert kedden támadta meg a cápa az ismert ausztrál tengerparti üdülőhely, Port Macquarie közelében, a keleti parton. A fotón látszik a szörfdeszkája, amelynek egy részét kiharapta az állat. A hatóságok később közölték, hogy egy három méter hosszú nagy fehér cápáról van szó.

Fotó: NSW Polizei

Az áldozat segítségére a szemtanúk siettek. Egy rendőrnek, aki történetesen a közelben tartózkodott, sikerült egy kutyapórázzal bekötnie a sebet, amíg a mentőszolgálat megérkezett. Több mentőautót és egy helikoptert is bevetettek. Az áldozat állapota kezdetben kritikus volt, de nem életveszélyes.

Az fehér cápát a Föld legveszélyesebb ragadozóhalaként tartják számon. A térség strandjait legalább 24 órára lezárták – írja a krone.at.

Ebben a hónapban ez volt a harmadik cápatámadás Ausztráliában. Éppen a múlt héten egy szörföst haraptak lábon a nyugati parton, Perth központjától néhány kilométerre. Az orvosok összevarrták a sebet, és eltávolítottak egy cápafogat a lábából. Két hete pedig egy férfit támadott meg egy ragadozó hal, miközben a Perth-től mintegy 1100 kilométerre északra fekvő Coral Bay közelében lándzsás halászat közben. Az áldozat szintén nem sérült meg életveszélyesen.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés