ACNEWS

Melegorgia miatt lemondott a katolikus püspök

Fotó. Illusztráció / Pixabay
Fotó. Illusztráció / Pixabay
A püspök egyházmegyéjében olyan sok szexbotrány volt a papok körül, hogy lemondott. Ferenc pápa pedig ezt elfogadta.
Hirdetés
Ad image

Ferenc pápa elfogadta annak a lengyel püspöknek a lemondását, akinek egyházmegyéjében az egyik pap meleg orgiát tartott a szolgálati lakásán.

A Vatikán persze nem indokolta, hogy az 59 éves Grzegorz Kaszak püspök miért mond le a délnyugat-lengyelországi Sosnowiec egyházmegye éléről.

Ahogy arról az AcNews korábban beszámolt, Tomasz Zmarzły atya ellen vizsgálatot indítottak egy félresikerült meleg orgia miatt. A katolikus pap megpróbálta megakadályozni, hogy a mentősök behatoljanak a Dabrowa Gornicza-i lakásába, miután egy férfi túladagolta a merevedési zavarra szolgáló tablettákat a szexpartin, amelyen egy férfi prostituált is részt vett.

A botrány jelentős figyelmet kapott Lengyelországban, az esemény tovább rontotta az egyház megítélését Szent II. János Pál hazájában – írja a Dailymail.

Az orgia nem az első olyan eset volt, amely az egyházmegye papságának részvételével került a címlapokra. 2010-ben a sosnowieci szeminárium akkori rektora dulakodásba keveredett egy melegklubban, de több mint egy éven át megtarthatta állását, még azután is, hogy az esetet a lengyel média nyilvánosságra hozta.  A Szentszék végül közbelépett, és teljesen feloszlatta a szemináriumot.

2023 márciusában egy 26 éves diakónus holttestét találták meg, sérülései emberölésre utaltak.  A helyi ügyészek szerint egy 40 éves pap ölte meg, aki ezután öngyilkosságot követett el.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

18+

Felnőtt tartalom

Elmúlt már 18 éves?

Ezen az oldalon felnőtt tartalom található!