ACNEWS

Mérgezést kapott a kisfiú, ájultan találtak rá Tiszafüreden

Kórházban ápolják azt a tiszafüredi kiskamaszt, aki a fürdőszobában elvesztette az eszméletét, mert szén-monoxid – mérgezést kapott.
Hirdetés
Ad image

Rémülten hívta a fiú anyja a tiszafüredi mentőket, miután otthona fürdőszobájában ájultan találta a 14 éves kisfiát, kiderült, hogy szén-monoxid – mérgezést kapott, kórházban ápolják. A tiszafüredi hivatásos tűzoltók megmérték a gázüzemű vízmelegítő környezetében a szén-monoxid koncentrációját. Ami kritikus értéket mutatott, ezért riasztották a gázszolgáltatót és a kéményseprőket. A hírt az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) tette közzé.

Az OKF szerint a baj megelőzhető lett volna, ha szén-monoxid-érzékelő van a fürdőszobában. Közleményükben arra hívták fel a figyelmet, hogy egy ilyen készülék a halálos gáz legkisebb mennyiségére is jelez. Így a bent tartózkodók azonnal megkezdhetik a szellőztetést, és értesíthetik a tűzoltókat. Egy érzékelő csupán néhány ezer forintért megvásárolható, cserébe évekre garantálja az otthon biztonságát. Fontosnak nevezték, hogy minden olyan ingatlanban legyen szén-monoxid-érzékelő, ahol nyílt égésterű berendezés üzemel.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés