ACNEWS

Miért pont Putyin kupolalakása felett robbant a két drón?

Moszkva, Kreml / fotó: pixabay
Moszkva, Kreml / fotó: pixabay
Mint hírül adtuk, két drón támadta meg szerda este a moszkvai Kremlben található Szenátusi Palotát. De az furcsa, hogy az elnök aznap köztudottan vidéken tartózkodott.
Hirdetés
Ad image

Ma már ismert, hogy mi van a kupola alatt, amely az állítólagos támadásról készült felvételeken látható: többek között Vlagyimir Putyin orosz elnök dolgozószobája és a lakása van szó. Mindenesetre a Kreml főnöke nem érezheti többé biztonságban magát ott – írja a krone.at

A Szenátusi Palota az orosz államfő központi hivatalos rezidenciája. Homlokzata a Vörös térről is látható, ahonnan a nagy kupola különösen feltűnő. Ott van a kupola alatt Putyin kabinetje és Kremlbéli lakása. Itt található az elnök adminisztrációs vezetőjének és helyetteseinek irodája, valamint tanácstermei is.

Putyin nem sérült meg, nem tartózkodott a Kremlben a támadás idején – közölte szerdán az elnöki hivatal.

A RIA állami hírügynökség szerint Putyin hivatalos ügyeit szerdán Moszkván kívüli Novo-Ogaryovo rezidenciáján végezte. Ez egy birtok Moszkva megyében, nem messze a moszkvai Krilatskoye kerülettől és Krasznogorszk városától, és körülbelül 30 kilométerre nyugatra található a Kremltől.

Mindez egyes elemzőkben kétséget támaszt az iránt – valóban külső támadás érte a Kreml urát, és nem egy belülről megkomponált támadás…

Novo-Ogaryovo 2000-ben lett Vlagyimir Putyin hivatalos rezidenciája lett. A lakó- és irodaterületeken kívül a rezidenciában úszómedence, fitneszstúdió, helikopterleszálló, vendégház mozival, külön ház a bankettek és bulik lebonyolítására, templom oltárral, üvegház és istálló található. A villa különösen jól védett területen található, és egy magas kőkerítés veszi körül.

Ami Moszkvában történt, azt az oroszok terrortámadásnak tekintik. Ukrajna tagadta a vádakat.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés