ACNEWS

Miért rossz a repülős kaják, italok íze – megmagyarázzuk

Fotó: Shutterstock
Fotó: Shutterstock
A megfejtést, a magasságban kell keresni.
Hirdetés
Ad image

Szinte mindenki által bizonyos tapasztalat, hogy az ízek rosszabbak a repülőkön, mint a földön. Most az is kiderült, hogy miért. Ennek az az oka, hogy 10 000 méteres magasságban az ízlelőbimbók tompulnak. A szakértők azt tanácsolják, hogy a fedélzeti menüben rendeljünk fűszeres termékeket, hogy az étkezésből némi élvezetet meríthessünk.

A kóla sem tűnik olyan ízletesnek a repülőkön. Amanda Reid tapasztalt utazó kifejtette, hogy az alacsony légnyomás és a kabin száraz légköre tompíthatja az íz- és szaglóbimbókat. Különösen az édes ízek érintettek: az intenzitás körülbelül 30%-kal csökken. „Mivel a kóla az egyik legédesebb ital, 330 ml-es dobozonként 35 g cukorral, a repülőgépen való fogyasztása kevésbé élvezetes” – tette hozzá.

Eközben azt mondja, hogy a savanykás italok veszítenek a legkevesebbet az ízükből a nagy magasságban, ezért a gyömbéres ital lehet a legjobb választás a repülés alatt. Ez azért van így, mert míg az ital édes jegyei elhalványulnak, a savanyú jegyek hangsúlyosabbá válnak, így üdítően fanyar lesz. A gyömbéres üdítőnek ráadásul az is előnye, hogy segít az utazási betegségben, mivel csökkenti az émelygést.

(via)

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Elindult az ACNews YouTube csatornája!

Mi vár rád a csatornánkon? Izgalmas, folyamatosan frissülő tartalmak, sztárinterjúk és aranyos kiskutyák!