ACNEWS

Most jött: bolti lopáson értek egy parlamenti képviselőt

Fotó: Illusztráció / Pixabay
Fotó: Illusztráció / Pixabay
A parlamenti képviselő lemondott, miután többszörös bolti lopás vádjával a rendőrség nyomozást folytat ellene.
Hirdetés
Ad image

A Zöld Párt képviselője, Golriz Ghahraman asszony a gyanú szerint háromszor lopott két ruházati üzletből – tette ezt Aucklandben és Wellingtonban.

A politikus maga is elismerte a bűnösségét. Azt mondta, hogy a munkájával kapcsolatos stressz miatt „teljesen jellemtelennek tűnő módon cselekedett”.

„Sok embert cserbenhagytam, és nagyon sajnálom” – tette hozzá.

Az ENSZ egykori emberi jogi jogásza 2017-ben történelmet írt azzal, hogy ő lett az első menekült, aki felesküdött az új-zélandi kormányban. Korábban a párt igazságügyi tárcáját is vezette. Gyermekként menekült el Iránból családjával, akik mindannyian politikai menedékjogot kaptak Új-Zélandon.

Ghahraman lemondására azután került sor, hogy CCTV-felvételek láttak napvilágot, amelyeken egy aucklandi butikból elvitt egy designer kézitáskát – írja a BBC.

A 42 éves nő ellen még nem emeltek vádat. Nyilatkozatában azt mondta, hogy tettei „nem feleltek meg” meg a választott képviselőktől elvárt magas szintű viselkedési normáknak.

„Ezt a viselkedést nem tudom megmagyarázni, mert semmilyen módon nem racionális. Az orvosi vizsgálat után megértettem, hogy nem vagyok jól” – mondta, hozzátéve, hogy nem akarja mentegetni magát. Aztán szánalmasan mégis belfogott:

„A mentálhigiénés szakember, akihez járok, azt mondja, hogy a mostani viselkedésem összhangban van a közelmúltbeli eseményekkel, amelyek szélsőséges stresszreakciót váltanak ki, és korábban fel nem ismert traumával kapcsolatosak”.”

James Shaw, a Zöld Párt társelnöke a lemondására reagálva azt mondta, hogy Ghahraman asszony nagyjából folyamatos szexuális, fizikai és halálos fenyegetéseknek volt kitéve azóta, hogy megválasztották a parlamentbe.

„Ez a legtöbb parlamenti képviselőnél nagyobb stresszt jelentett” – mondta.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés