ACNEWS

Most mi lesz? Megszűnik a Volánbusz

Illusztráció Fotó: Volán
Illusztráció Fotó: Volán
Az év végéig teljesen átalakul a ma ismert tömegközlekedés. Ennek keretében hosszú évtizedek után megszűnik a Volán.
Hirdetés
Ad image

Hivatalosan is elrendelték a MÁV-START Zrt. és a Volánbusz Zrt. egyesülését – írta meg a Magyarbusz.info. A szaklap beszámolója szerint az integrációs folyamat eredményeként a MÁV Személyszállítási Zrt. folytatja az eddigi tevékenységet. A fúzióval tehát a Volánbusz teljesen elveszti önállóságát, valamint márkanevét és beleolvad az új egyesült társaságba. Az ígéretek szerint ennek elsősorban cégjogi jelentősége lesz, a munkavállalók napijait nem fogja befolyásolni. Ugyanis a változások a menedzsment működésével, illetve a háttér- és támogatóterületek hatékonyabbá tételével függnek össze. Arról nem lehet tudni, hogy az utasokat ez hogyan érinti majd.

A Volánbusz 2021. január 1-je óta tartozik a MÁV csoporthoz, azonban csak tavaly decemberben kapcsolt magasabb fokozatra a két cég egyesítése. Ekkor került a busztársaság és a MÁV-Start egységes irányítás alá. 2024. február 1. óta pedig már egységes szervezeti felépítés alapján működik a két állami közszolgáltató.

A változásoknak a Világgazdaság beszámolója szerint azonban nagyon nem örül a szakszervezet. A Volánbusz közel 100 éves múlttal rendelkezik, jogelődjét még 1927. január 8-án hozta létre MÁV. A legnagyobb volános szakszervezet Facebookon illette erős kritikával a változásokat. „A Közúti Közlekedési Szakszervezet megdöbbenéssel áll az előtt a hír előtt, mely szerint a MÁV-START és a VOLÁNBUSZ integrációját követően, kimarad az vállalat nevéből a VOLÁN név. Korábbi tervek szerint a társaság neve MÁV-VOLÁN Személyszállítási Zrt. lett volna, melyből kimarad a VOLÁN!?” – olvasható a poszt elején.

A szakszervezet ezen kívül felhívja a figyelmet arra is, hogy 30%-kal több embert foglalkoztat a busztársaság, valamint jelentősen több utast is szállítanak. „Van saját vállalti kultúránk, van múltunk, ha már nem lesz önálló jövőnk, legalább a nevünkből maradjon meg a VOLÁN!!” – fogalmaztak.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés