ACNEWS

Mutatjuk, kik a legvédettebbek a koronavírus ellen

Horrorisztikus felfedezést tettek a kutatók.

Hirdetés
Ad image

Horrorisztikus felfedezést tettek a kutatók.

Egy friss tanulmány szerint azok az emberek, akik átestek már a fertőzésen és oltást is kaptak, kiváló minőségű antitestekkel rendelkeznek, amelyek a tüskefehérjén különböző mutációkkal rendelkező változatok ellen is védenek, jóval hatékonyabban, mint a csak oltott vagy csak a fertőzésen átesett csoport tagjainak antitestjei.

„Ez azt mutatja, hogy az antitesteknek nemcsak a mennyisége, de a minősége is javulhat idővel javulhat” – mondja Otto Yang immunológus és orvos, a Los Angeles-i Kaliforniai Egyetem David Geffen School of Medicine munkatársa. Az antitestek optimális keverékének megtalálása segíthet a jövőbeni megelőző erőfeszítések irányításában a MedicalXpress cikke szerint.

A világjárvány részben azért terjed tovább, mert a koronavírus tüskefehérjéje fejlődése során új változatok jelennek meg, amelyek segítségével a fertőzés könnyebben terjed emberről emberre. Ennek eredményeképpen a korábbi fertőzés vagy a védőoltás beadása után kialakult antitestek nem feltétlenül védik megfelelően a szervezetet az új változatokkal szemben.

 

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés