ACNEWS

Sebhúzó gyűrűt hagyott egy kórház szülés után az anyában

Fotó: Pixabay
Fotó: Pixabay
A nő 18 hónapig szenvedett hasi fájdalmaktól a császármetszés után, amíg aztán a vizsgálat kiderítette, hogy egy "Alexis retraktor" benne maradt.
Hirdetés
Ad image

A tányér méretű, hálós Alexis retractor, vagyis az AWR az új-zélandi anya hasában maradt, miután az aucklandi városi kórházban megszülte gyermekét.

Az esettel kapcsolatos első vizsgálatokat követően a kórház azt állította, hogy nem mulasztottak, ésszerű szakértelem és gondosság jellemezte munkájukat a 20-as éveiben járó beteg érdekében.

Hétfőn azonban az új-zélandi egészségügyi és fogyatékosságügyi biztos, Morag McDowell megállapította, hogy az intézmény megsértette a betegjogi kódexet. „Számos precedens utal arra, ha egy műtét során idegen tárgy marad a betegben, akkor a gondoskodás nem felelt meg a megfelelő normának” – áll McDowell jelentésében.

A jelentés részletezi, hogy a nőnél tervezett császármetszést hajtottak végre: „A császármetszést követően a nő hasában maradt egy Alexis sebhúzó (AWR), egy olyan eszköz, amelyet a seb széleinek visszahúzására használnak a műtét során. Ennek következtében a nő krónikus hasi fájdalmaktól szenvedett, amíg az eszközt véletlenül fel nem fedezték egy hasi CT-vizsgálat során.”

Az AWR, a „körülbelül egy vacsoratányér méretű” (akár 17 cm átmérőjű), a bemetszések visszahúzására tervezett eszköz röntgenfelvétellel nem volt kimutatható.

A beavatkozás során egy sebész, egy vezető rezidens, egy műszeres nővér, három körzeti nővér, két altatóorvos, két altatótechnikus és egy műtősnő tartózkodott a műtőben – írja a Guardian.

A jelentés megállapítja, a kórházi-műtéti adminisztrációnak pontosabbnak kell lenniük.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés