ACNEWS

Na, végre: bedől az üzemanyag ára a héten

Fotó: Pixabay
Fotó: Pixabay
Literenként 20 forintos árcsökkenést jósolnak a hazai szakemberek a világpiacon tapasztalható brutális túlkínálat miatt.
Hirdetés
Ad image

Végre felsóhajthatnak a magyar autósok, ezen a héten ritkán látható mértékben csökken a benzin és a gázolaj literenkénti ára. Legalábbis ezt jósolják a hazai szakemberek. Aztán majd meglátjuk, mit valósít meg ebből a MOL. Mindenesetre reménykedjünk. Ugyanis  a háborús félelmek miatt világszerte óriási mennyiségű olajat spejzoltak be a feldolgozók, amitől a visszaeső kereslet miatt most szabadulnának. A növekedés.hu úgy tudja, emiatt ezen a héten jelentős árcsökkenés várható a hazai kutakon. Ugyanis az amerikai WTI ára 79 dollárról 72 dollárra csökkent, míg a hazai benzinár szempontjából fontos Brent 84-ről 77 dollárra mérséklődött a héten. 

A lap szerint a hazai benzinár néhány napos csúszással követi az olajár és a forintárfolyam változását, így pénteken még emelkedett az ár (a 95-ös benzin átlagára meghaladta a 600 forintot), viszont a nagy heti olajáresés és forinterősödés most fogja kifejteni hatását, és akár 20 forinttal is csökkenhet a literenkénti ár.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés