ACNEWS

Nagyot bukott Donáth Anna a Momentum élén

Fotó: hirado.hu
Fotó: hirado.hu
Mélypontra került a Donáth Anna vezette liberális párt, mostantól neki és Cseh Katának is új munkahelyet kell keresni.  
Hirdetés
Ad image

Hatalmasat bukott a nagy mellénnyel kiálló, állandóan a saját fontosságát hangoztató Donáth Anna. Se ő, se Cseh Kata nem jutott ki képviselőként az Európai Unióba, így hétfőtől jobb híján dolgoznia kell. Az eredményváró eseményen Donáth Annát, a Momentum elnökét ugyan megtapsolta a pártja. Pedig 2019-ben a Momentum listájára 344 ezer ember szavazott, idén viszont csak 161 ezer. Ami egy mandátumra sem volt elég – írta a 444. Ennek ellenére Donáth még itt is optimista beszédet tartott.

Donáth hangoztatta, hogy minden munkatársára büszke. Minden megyei közgyűlésben ott lesz a Momentum, egyet leszámítva, Pest vármegyében például 20 százalékon. Továbbá több polgármestert is adnak. Tizenkét perc önfényezés és ünneplés után végül rátért az EP-választási eredményre. Amire szerinte „senki sem számított.” A Donáth Anna vezette Momentum az európai parlamenti listás eredménye nem érte el az 5 százalékot. Tehát nem került be momentumos képviselő ebbe a testületbe. Donáth Anna ennek ellenére sem mond le.

„Ez most nem az a pillanat, amikor erről kéne beszélni, ezek nagyon turbulens órák, napok, egy biztos, a felelősség elől nem futok, nem bújok el”– mondta Donáth Anna az Indexnek. Varsányi Áron sajtófőnök még annyit tett hozzá, hogy majd csak a nyár második felében lesz tisztújítás a Momentumban.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés