ACNEWS

Nem engedi elválni a szeretőjétől terhes nőt a német bíróság

Fotó: shutterstock
Fotó: shutterstock
Megtiltotta a válást egy nőnek a német bíróság, annak ellenére is, hogy egy másik férfitól terhes. Az ok: nem a férj adta be a kérvényeket.
Hirdetés
Ad image

Egészen bonyolult, magyar fejjel szinte már érthetetlen esetről számolt be a Blick. Történt ugyanis, hogy Németországban egy feleség benyújtotta szépen a bíróságon a kérvényét, hogy szeretne örökre búcsút inteni a férjének, és új életet kezdeni: a szeretőjével, akinek a gyermekét a szíve alatt hordozza. Igen ám, de a németeknél van egy olyan törvény, hogy a válókereset benyújtása előtt várni kell a párnak egy évet, hogy rendezni tudják az érzelmeiket, és biztosak legyenek ebben a drasztikus döntésben.

A nő pár hónapja be is adta a kérelmet, hogy szeretne elválni a saját csalárdságára hivatkozva. Azonban a bíróság ugyanazzal a lendülettel el is utasította a kérelmét, mondván még nem telt le az egy év. A türelmi időn beüli válásokat pedig csak indokolt esetekben, például családon belüli erőszak miatt, illetve a másik hűtlenség miatt engedélyezik.

Igen, hűtlenség miatt, ami jelen esetben is a probléma. Mert nem a férfi nyújtotta be a keresetet, illetve nem ő próbálta meggyorsítani a folyamatot. Azt nem tudni persze, hogy a békülés reményében, vagy szimpla bosszúból szúrt ki volt szerelmével. De a bíróságnak ez pont elég volt ahhoz, hogy elutasítsák a nő kérvényét. Hiszen a saját botlása miatt nem fognak kivételezni vele.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés