ACNEWS

2024. July 04.   |   Ulrik napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Nem lett a 18. Intenzíven ápolják az e-cigit túladagoló tinilányt

E-cigi / Fotó: Shutterstock
E-cigi / Fotó: Shutterstock
Nem ő lett a 18. Túlélőmódban, intenzív osztályon ápolják azt a budapesti kamaszlányt, aki e-cigaretta túladagolás miatt lett rosszul. 
Hirdetés
Ad image

A 17 éves budapesti kislány már nincs életveszélyben, de továbbra is a Heim Pál Gyermekkórház intenzív osztályán ápolják. A tini egy hónapja került be súlyos légzési nehézségek miatt, az illegális elektromos cigaretta túladagolása miatt került válságos állapotba. Egy hétig élet és halál közt lebegett, erőt megfeszítve küzdöttek érte az orvosok. A tinilány állapota javult az állapota, de a kórházat még nem hagyhatta el.

A szakember szerint az új típusú elektromos cigarettákban lévő adalékanyagok épp azért rendkívül veszélyesek, mert sok esetben nem lehet tudni semmit az összetételükről. Így gyakorlatilag orosz rulettet játszik, aki ezt használja –Sajnos gyakran az óvatlan fiatalok kerülnek bajba, akik túl későn jönnek rá, hogy mi az igazság.  Szerencsére most: egy hónapja kezelik a Heim Pálban. „Nehéz légzés tüneteivel került be a kórházba. Olyan tünetei voltak, mint akinek súlyos tüdőgyulladása van. Időközben kiderült, hogy ez nem tüdőgyulladás, hanem toxikus tüdőkárosodás – mondta a Tények riporterének dr. Vajda Zsolt, a Heim Pál Intézet toxikológiai osztály orvosa.

„ A nikotin adja a hozzászokást, de az égéstermékek okozzák a tüdőkárosodást” – tette hozzá Hidvégi Edit tüdőgyógyász. Eddig 18-an haltak meg világszerte az elektromos cigaretták túladagolása miatt.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés