ACNEWS

Netanjahu tombol: az amerikai diákság antiszemita csőcselék

Fotó: Shutterstock
Fotó: Shutterstock
Az izraeli miniszterelnök „borzalmasnak” nevezte a tűzszünetet támogató gyűléseket, és az amerikai diákok követeléseit.
Hirdetés
Ad image

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök szerdán „borzalmasnak” ítélte az Egyesült Államokban az egyetemeken zajló palesztinbarát tüntetéseket, és azt mondta, hogy a demonstrációkat „meg kell állítani„, miközben a diákokat antiszemitának minősítette.

Az Egyesült Államok egyetemein egyre nő a feszültség, mivel a múlt héten tüntetések kezdődtek, miután a Columbia egyetem diákjai azt követelték, hogy az egyetem váljon meg az Izraelhez kötődő fegyvergyártóktól. A tiltakozások tömeges felfüggesztésekhez és több száz diák letartóztatásához vezettek New Yorkban, Texasban és Kaliforniában – írja a Guardian.

„Ami az amerikai egyetemi kampuszokon történik, az borzalmas” – mondta Netanjahu egy nyilatkozatában, visszhangozva az izraeli vagy zsidó diákok és oktatók biztonságával kapcsolatos aggodalmakat, amelyeket elsősorban Izrael támogatói hangoztatnak a tüntetések fokozódása miatt. Egyesek antiszemita incidensekre mutattak rá, és azzal érveltek, hogy az egyetemi vezetők lehetővé teszik a megfélemlítést és a gyűlöletbeszédet.

Antiszemita csőcselék vette át a vezető egyetemek irányítását. Izrael megsemmisítésére szólítanak fel. Megtámadják a zsidó diákokat. Megtámadják a zsidó oktatókat. Ezt meg kell állítani ” – mondta Netanjahu.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés