ACNEWS

2024. September 16.   |   Edit napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Nincs kegyelem: kirúgták a Madách igazgatóját a mobilok miatt

Fotó: Unsplash
Fotó: Unsplash
A Belügyminisztérium kétmondatos közleménnyel tudatta a döntését.
Hirdetés
Ad image

Egy jogszabályt be nem tartó, azzal nyíltan szembehelyezkedő vezető nem irányíthat állami intézményt. A Belügyminisztérium 2024. augusztus 28-án azonnali hatállyal felmentette a Madách Imre Gimnázium igazgatóját – írták.

Történt ez azok után, hogy az intézmény úgy döntött, hogy a jogszabály ellenére nem veszik el a tanulóktól a digitális eszközöket – írja az Index.

Mint ismert, augusztus 8-án megjelent a rendelet az okoseszközök használatának iskolai korlátozásáról. A budapesti Madách Imre Gimnázium nevelőtestülete azonban közleményben tudatta a szülőkkel és a diákokkal, hogy szeretnének mindenkit megnyugtatni: „a digitális eszközöket – (iskolai) laptop, mobiltelefonok – a tanítás előtt (a rendelet 5. §-át alkalmazva) nem vesszük el”.

Közölték, hogy az iskola pedagógiai célja a digitális kultúra helyes használatára való nevelés, nem pedig a tiltás. Bármelyik órán sor kerülhet az eszközök alkalmazására, így életszerűtlen lenne az állandó beadás-kivétel, a mobiltelefonok iskolai használatát pedig egyébként is régóta korlátozza az intézmény házirendje.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés