ACNEWS

2024. September 28.   |   Vencel napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Női vécébe rejtett a múzeum egy Picasso festményt a férfiak elől

Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Illusztráció / Fotó: Shutterstock
A múzeum női társalgójába férfiak nem mehettek be. Diszkriminizációra panaszkodtak. Erre a kurátor furcsát lépett.
Hirdetés
Ad image

A tasmániai Hobartban található Museum of Old and New Art Australia (MONA) festménykiállítást rendezett, amelyhez egy kizárólag nőknek szóló társalgó is tartozott.

A furcsa pert egy férfi panasza váltotta ki, akit neme miatt nem engedtek be a női társalgóba. A társalgó maga is egy konceptuális műalkotás volt, amely csak egyetlen férfit engedett be: egy komornyikot, aki a kiállítás ideje alatt luxus teákat szolgált fel a nőknek.

A társalgó azóta zárva van, hogy a tasmániai állami polgári és közigazgatási bíróság 28 napot adott a múzeumnak arra, hogy ne tagadja meg a látogatók belépését nemi alapon – írja a Washington Post.

A kurátor fellebbezett a bírósági döntés ellen. De hogy ne veszítsék el a látogatókat, a kiállítóhelyen kisebb felújítást végeztek.

„Arra gondoltam, hogy a múzeum néhány női mosdójára ráférne egy frissítés… Egy kis intim kubizmus. Ezért Picasso festményeit áthelyeztem oda” – mondta. Most több más lehetőséget is fontolgat, hogy megkerülje a bírósági döntést.

„Újra megnyitjuk a társalgót a férfiak számára is személyes gazdagodásra, meditációra, vasalás és szennyes hajtogatás formájában. Amíg mi a diszkriminációellenes törvény 26. szakaszán dolgozunk tovább, a hölgyek pihenhetnek és élvezhetik az időt a mosdókban” – írta Kirsha Kaechele kurátor, aki egyébként a szóban forgó múzeum tulajdonosának a felesége.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés